Blogi

6.9.2018

Ensimmäinen Sydänpuu-talo on loppusilausta vaille valmis Seinäjoella

Seinäjoen Tuohi on noussut täyteen korkeuteensa Pruukinrannassa ja puukerrostalon harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 31.8. On hyvä hetki kurkistaa tämän ensimmäisen Sydänpuu-talon vaiheisiin ja lähitulevaisuuteen!

Viimeisimmän Tuohesta kertovan blogitekstin aikaan maaliskuussa talon elementit olivat vielä tehdashallissa työn alla. Sen jälkeen tontilla on tapahtunut paljon ja talon kuusi kerrosta saivat pysyvän vesikaton ylleen heinäkuussa.

Lakean projektipäällikkö Petri Iloviita kertoo, että työt Tuohen parissa ovat edenneet pääosin aikataulussaan.

”Nyt on normaali loppukiire, kuten aina tuntuu olevan uutta rakennettaessa”, hän naurahtaa.

 

Haasteellinen kurvi asuntojen matkalla

Tuohen asuntoelementit tuotiin tontille yöaikaan erikoiskuljetuksilla. Kyse ei ollut ihan pienestä operaatiosta, joten tähän väliin on pakko kysyä miten ne sujuivat.

“Kaikki meni muuten hyvin, mutta aivan loppumetreillä Kniipinkujalle kääntyvän kurvin 90-asteen kulma pysäytti ensimmäisen isoimpia elementtejä kuljettaneen rekan”, Petri paljastaa.

Elementti pääsi lopulta tontille erikseen rekan nupin vetämänä ja tapahtuneesta viisastuneena kurvia loivennettiin niin, että seuraavat yhdistelmärekat lasteineen pääsivät ongelmitta perille.

 

Elementtien liitto sinetöitiin tontilla

Tuohi on ensimmäinen Lakean kehittämällä Sydänpuu-konseptilla rakennettava talo ja se on näkynyt myös työmaan arjessa.

“Normaalisti kylpytilaelementti on asuntoelementin sisällä, Tuohessa se on ulkopuolella omana torninaan”, Petri kertoo.

”Kylpytilaelementtien liittäminen muihin asunto-elementteihin tehtiin tässä tapauksessa vasta työmaalla sen sijaan, että se olisi tehty jo tehdashallissa“, hän kuvaa suurinta eroa perinteiseen elementtitaloon.


Harjannostajaiskakku

Mikä olisikaan sopivampi kakku puutalon harjannostajaisiin? Tuohessa tosin käytettiin rakennusmateriaalina kuusta koivun sijasta.

 

Harjannostajaiset Pöyröön kera

Ennen harjannostajais-lounasta ja sen ohjelmaa Seinäjoen Sorsanpesässä kutsuvieraat kävivät tutustumassa Tuoheen ja sen vaalean puupinnan värittämiin asuntoihin. Tunnelman todettiin olevan talossa ihastuttavan erityinen, varsinkin tavalliseen kerrostaloon tottuneelle.

Tuohen asuntomyyjä Jaana Mäki-Maunus kuvailee itse harjannostajaisten tunnelmaa rennoksi ja hauskaksi.

”Ruoka oli erinomaista ja musiikista ja makoisista nauruista vastasivat Popkone sekä sarjakuvista tuttu Pöyröön Jussi ja hänen ystävänsä Ylisakia”.

Paikalla oli juhlimassa reilu 60 henkilöä, joihin kuului rakennustyöväkeä, Tuohen tulevia asukkaita, lakealaisia sekä suunnittelijoita ja muita yhteistyötahoja.

Popkone harjannostajaisissa

Harjannostajais-musiikkia Popkoneen malliin.

 

Joulu Tuohessa

Tuohen asunnoissa juhlitaan joulua jo tänä vuonna, sillä talon valmistuminen sijoittuu marraskuun alkuun.

Sitä ennen ahkerointi rakennustyömaalla jatkuu, kun talon ulko- ja sisäpintoihin tehdään loppusilaukset ja rappukäytävät saaavat pysyvät porraskaiteensa. Myös talon piha luodaan istutuksineen, laatoituksineen ja kulkuväylineen sekä autokatokset ottavat muotonsa.

Mutta aivan pian talossa juodaan siis jo tupaantuliaiskahveja!

 

Elisabet

 

Tuohen kokoaminen elementeistä tapahtui kuin valtavia lego-palikoita käyttäen, katso työmaavideo!

Lue myös aiempi blogikirjoitus Seinäjoen Tuohi ja Sydänpuu-kotien salaisuus

Tuohen vapaat asunnot

 

 

Vanhempia blogikirjoituksia

Blogiarkisto