Blogi

3.2.2017

Lakealaiset esittelyssä, osa Jussi

Jussi iloitsee, kun toinen saa uuden kodin

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Lakean myyntineuvottelija Jussi Pyykkönen. Olen ollut lakealainen viime vuoden maaliskuusta asti. Työpaikkani sijaitsee Lakean Etelä-Suomen konttorissa Vantaalla. Työni on monipuolista: markkinoin ja myyn koteja, ja siihen liittyen teen monenlaista. Olen paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa, puhelimessa ja kasvotusten.

 

Kerro työyhteisöstäsi?

Etelä-Suomen toimipiste muutti juuri Riihimäeltä Vantaalle. Muutto oli tervetullut, sillä Lakealla on yhä enemmän toimintaa pääkaupunkiseudulla. Nyt on mukavaa, kun ei tarvitse niin paljon kulkea Hämeen ja pääkaupunkiseudun välillä. Lähimmät työtoverini Juha K. ja Juuso työskentelevät rakennuttamisen ja Juha T. isännöinin parissa. Silti teemme paljon yhteistyötä keskenämme. On tärkeää, että myynti tietää rakennuttamisesta ja isännöinnistä, teemmehän työtä yhteisen asian eteen. Aivan lähiaikoina meillä aloittaa rakennuttamisen puolella myös projektipäällikkö ja saamme viidennen tekijän joukkoomme. Toiminta Etelä-Suomessa on kasvamassa, ja se näkyy. Joukkomme kasvaa.

 

Tavallaan teen työtä kahdessa työyhteisössä. Toinen on Vantaan toimistomme porukka, toinen on Lakean myyntitiimi ympäri maata. Pidämme tiiviisti yhteyttä, vaikka toimimme eri puolilla Suomea. On hauska nähdä, miten me myyjät puhumme samaa kieltä, kun taas rakennuttamisen puolen henkilöt omaansa. On hienoa, että saan työskennellä monipuolisesti eri ihmisten ja erilaisten Lakean ammattilaisten kanssa.

 

Kuvaile tavallista työviikkoasi?

Hoidan kohteiden markkinointia, järjestän tapahtumia, kontaktoin ja tapaan asiakkaita, myyn koteja. Työni tavoite on löytää asiakkaalle paras mahdollinen asunto Lakean monipuolisesta valikoimasta. Työ on ajallisesti vaihtelevaa, sillä joskus reagoidaan nopeastikin. Tapaamisia sovitaan myös iltoihin ja viikonloppuihin, joustan asiakkaan toiveiden mukaan. Useimmiten pystyn suunnittelemaan viikkoni etukäteen, mutta aina tulee muutoksiakin.

 

Mikä työssäsi on parasta?

Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta totta se on: paras hetki on, kun asiakkaalle on löydetty sopiva ratkaisu. Uusi koti, sille sopiva rahoitusmalli ja asiakkaan elämään sopiva aikataulu. Kun kauppakirja allekirjoitetaan, on hymy herkässä myös myyjällä, enkä tarkoita pelkästään kaupanteon tuomaa iloa. On helppo lähteä mukaan kodinostajan iloon ja huojennukseen, kun asuntoasiat vihdoin selviävät. Usein asunnonosto on pitkä prosessi. Avainten luovutus vastavalmistuneeseen kotiin on sekin aina tunteellinen hetki. 

 

Mikä innostaa tällä hetkellä työssäsi eniten?

Konkreettinen muutto Vantaalle. Kaikki uusi tekeminen pääkaupunkiseudulla. Lakealla on monenlaisia uusia kohteita tulossa aivan keskeisille alueille Helsinkiin ja lähialueille. On innostavaa suunnitella näiden kohteiden markkinointia. Myös Lakean Omaksi-rahoitusmallista on kiva kertoa. Se on hyvä, ainutlaatuinen tuote, jota ei muilla ole. On myös mukava kertoa ihmisille Lakeasta, sillä pääkaupunkiseudulla ei Lakeaa vielä niin hyvin tunneta. 

 

Miten palaudut työstä?

Kun palaan töistä kotiin, laitan oliivinvihreät housut jalkaani, otan koirani ja reppuni ja lähden metsään. Harrastan metsästystä ja luonnossa liikkumista, enkä tiedä parempaa tapaa rentoutua ja palautua työn rasituksista. 

Vanhempia blogikirjoituksia

Blogiarkisto