Lakealaiset esittäytyvät, osa Veikko

Rekrytointi

Lakealaiset esittäytyvät, osa Veikko

Lakean tekninen johtaja Veikko Jokimäki hyppäsi viidentuhannen hengen yrityksestä pieneen, mutta innovatiiviseen jengiin. Muutos on yllättänyt positiivisesti.

Mitä teet Lakealla?
Teknisenä johtajana työhöni kuuluu monenlaista hankkeiden suunnitteluun ja oikeastaan hankkeiden kokonaishallintaan liittyvää. Olen tekemisissä suunnittelun, budjetoinnin, tonttihankinnan, rakennuttamisen, isännöinnin ja myynnin kanssa. Työhöni kuuluu myös uusien ihmisten rekrytointia.

Millainen työhistoria sinulla on ja miten päädyit Lakealle?
Olen ollut rakentaja viisitoistavuotiaasta saakka, kun pääsin kesätyöhön rivitalorakennustyömaalle silloisella kotipaikkakunnallani Kauhajoella. Opiskelin rakennusmestariksi Seinäjoen tekussa. Vuonna 1988 menin töihin Vaasaan Kontelle, joka sittemmin muuttui Lemminkäiseksi. Olin siellä 27 vuotta. Tuona aikana olin mukana monessa Vaasan tunnetussa rakentamiskohteessa, kuten Tropiclandia, uimahalli ja Toriparkki.

Sitten aloin kaivata muutosta ja uusia haasteita. Mietin kuitenkin pitkään, hakisinko Lakealta avautunutta teknisen johtajan paikkaa. Olin tottunut työskentelemään suuressa yrityksessä. Miltä tuntuisi hypätä viiden tuhannen hengen firmasta kolmenkymmenen työntekijän työyhteisöön?

Millainen tuo muutos on ollut?
Olen ollut Lakealla nyt kaksi vuotta. En ole katunut yhtään hetkeä. Toki alussa oli pientä rimpuilua, kun tajusin että toimintakulttuuri on aivan erilainen kuin mihin olin tottunut. Olin tottunut olemaan suuren koneiston osanen jossain suuremmassa, joka pyörii melkeinpä omalla painollaan, kunhan jokainen tekee osansa. Lakealla kaikki päätökset olivatkin yhtäkkiä omissa käsissä. Myös päätösten seuraukset olivat heti nähtävillä.

Onneksi sain toimitusjohtaja Timo Mantilalta vapaat kädet toteuttaa työtäni. Olen saanut omalta osaltani muokata tekemisen tapoja mielestäni tehokkaammiksi ja paremmiksi. Yhdessä olemmekin onnistuneet tässä. Lakea viime vuonna teki historiansa parhaan tuloksen.

Vaikka yritys on pienempi kuin aikaisempi työpaikkani, ovat projektit kiinnostavia ja haastavia. En kaipaa niinkään suuria projekteja niiden suuruuden vuoksi. Enemmän innostun, jos työssä on jotain uutta ja erilaista. Kuten esimerkiksi nyt käsillä olevat Tuohi-puukerrostalohanke ja sen taustalle kehittämämme Sydänpuu-konsepti.

Millaiseksi kuvailet Lakeaa työyhteisönä?
Tänne oli tavattoman helppo tulla siinä mielessä, että kaikki olivat ystävällisiä ja loivat tunteen siitä, että olin tervetullut. Pienessä työyhteisössä kaikki tuntevat toisensa, ja se luo työpaikalle omanlaisensa hengen. Olen myös itse pyrkinyt helpottamaan uusien työntekijöiden sopeutumista tänne meille. Työpaikan henki on todella hyvä, ja Lakean henkilökunta on erittäin ammattitaitoista.

Miten palaudut työstä?
Tykkään vapaa-ajallakin rakennella kaikenlaista. En välttämättä taloja, siihen ei aika riittäisi, mutta kaikenlaiset pienet korjaustyöt ovat mukavia. Viime keväänä korjasin poikani kanssa vanhan käytöstä poistetun ruohonleikkurin. Harrastan myös liikuntaa ja moottoripyöräilyä, ja perheen kanssa matkustamme keväisin Lappiin hiihtämään. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta, joista vanhempi on jo muuttanut opiskelemaan. Asumme Laihialla, josta on näppärä matka Seinäjoelle töihin.