Omaksi-asunnot saapuvat Järvenpäähän – lue mistä on kyse!

Blogi

Omaksi-asunnot saapuvat Järvenpäähän – lue mistä on kyse!

Järvenpään Pajalaan rauhalliselle alueelle, kävelymatkan päähän keskustasta, on suunnitteilla avaria Omaksi-asuntoja. Millaisia koteja tähän Lakean 7-kerroksiseen taloon on tulossa ja mikä Omaksi-asuntorahoitusmalli oikein on? Selvitetään!

Osoitteessa Pajalantie 23 D tullaan asumaan mukavan väljästi kaikissa talon 40:ssä asunnossa. Koteja talosta löytyy yksiöistä aina 84 m2 neliöihin asti.

”Nykyään rakennetaan paljon tehoneliöitä, mutta tässä talossa huoneistokoot ovat erityisen tilavia”, kertoo Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide.

”Yksiöt ovat reilua 30 neliötä ja kaksiot 47,5–50,0 m2 välillä. Pajalantien isoimman kolmion kokoiset asunnot ovat normaalisti nykyään jo neljän huoneen asuntoja. Tämän talon kohdalla olemme peruuttaneet pois tehoneliöitten ajattelutavasta.” Kaikissa asunnoissa tulee olemaan myös lasitettu parveke lisätilaa tuomassa.


Havainnekuva Pajalantie 23 D:n 77,5 m2 kolmiosta (alustava, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Omanlaisia koteja uudessa korttelissa

“Pajalantie 23 D:stä tulee mielenkiintoinen korttelikokonaisuus”, toteaa Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela.

“Tontille nousee yhtenäinen, yhteensä 7 rakennuksen rivi eri toimijoiden taloja. Niillä on yhteispiha, jossa on leikki- ja oleskelualueita. Hyvin yhteisöllinen kokonaisuus siis.”

Lakean talon ensimmäisestä kerroksesta tulee löytymään kerhotila, jonka yhteydessä on myös saunaosasto. Ne yhdessä pihan kanssa luovat pohjan yhteishengen syntymiselle taloyhtiön talkoiden, lasten pihatapaamisten tai vaikkapa yhteisen liikunnan tai muun harrastuksen merkeissä.

Lakean tapaan Pajalantie 23 D:n asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka on erityisen miellyttävä talviaamuisin sängystä riistettyjen jalkojen alla.

Muuttopäivänä uunituoreet kodit voivat myös olla kunkin asukkaan makuun jo valmiiksi viimeisteltyjä. Asunnon hyvissä ajoin rakentamisen aikana varanneet voivat nimittäin vaikuttaa kotinsa pintamateriaaleihin esimerkiksi lattian, keittiön työtasojen ja kylpyhuoneen laattojen osalta.

Lakea tarjoaa neljä ammattisisustajan huolella kokoamaa materiaali- ja sävypakettia, joista voi halutessaan valita myös ristiin omanlaisensa kokonaisuuden.

“On mukava päästä avaamaan Lakean asuntotarjonta Järvenpään osalta Omaksi- hankkeen muodossa”, Juuso summaa.


Havainnekuva korttelin sisäpihan puolelta, Lakean talo on keltaisin parvekevärein (alustava, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Mikä ihmeen Omaksi-asunto?

Lakean kehittämä Omaksi-asuntorahoitusmalli saa koko ajan enemmän  huomiota uudenlaisena tapana hankkia asunto. Omaksi-taloyhtiöitä oli vuoden 2019 loppuun mennessä rakennettu yhteensä jo 15 ja asumismallin saaman suosion takia uusia taloja on suunnittelupöydällä parhaillaan useitakin.

Pähkinänkuoressa Omaksissa on kyse tästä: Ostat asunnon sen rakentamisvaiheessa maksaen 7% sen kokonaishinnasta ja asut sen jälkeen turvallisesti vuokralla kasvattaen omistusosuuttasi jokaisen vuokranmaksun yhteydessä.

Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua (tällä hetkellä se on 20 vuotta) voit maksaa jäljellä olevan asuntosi hinnan loppusuorituksella, jonka jälkeen sinulla on hallussasi aivan tavallinen omistusasunto.

”Omaksi-asuntorahoitusmallissa pääsee pienellä pääomalla maksamaan omaa asuntoa”, Pirjo kiteyttää.

”Jos esimerkiksi asuu haja-asutusalueella, ei omakotitalon myynnistä saadulla pääomalla välttämättä pääse ilman lisälainaa uuteen omistusasuntoon.  Omaksissa sen sijaan pääsee vain 7 % pääomalla kiinni vastavalmistuneeseen kotiin.”

Omaksi-asunnon kohdalla voi siis unohtaa isot henkilökohtaiset asuntolainat ja koska asunnon Omaksi-sopimuksineen voi myös myydä kolmannelle osapuolelle tai luovuttaa takaisin Lakealle, vastaan ei voi tulla kahden asunnon loukkua. Omaksi-asuntonsa voi myös laittaa vuokralle.


34,5 m2 yksiö (alustava havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Järvenpäässä asutaan hyvin

Sinfoniataituri Jean Sibeliuksen kotikaupunki sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja myös Helsinki- Vantaan lentokenttä on vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

“Järvenpää on vireä pieni kaupunki ja sen keskusta kompakti. Kaikki palvelut kahviloita ja pitserioita myöten löytyvät tosi läheltä. Alueelta löytyy monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut kaiken ikäisille.”, Pirjo kuvailee.

Pajalantie 23 D:n miljöötä Pirjo kuvailee rauhalliseksi ja avaraksi. Pientaloalueen kupeeseen syntyvä uusi kortteli sijaitsee vain reilun kilometrin päässä Järvenpään keskustasta ja juna-asemasta.

“Järvenpäässä voi asua edullisemmin päästen kuitenkin junalla helposti Helsingin keskustaan puolessa tunnissa ja puolen tunnin välein aamun sarastuksesta yömyöhään”, Pirjo toteaa.


Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide Pajalantien 23 D:n tontin reunalla

Rakennustyöt alkuun ripeästi

Pajalantie 23 D:n rakennustyöt voidaan aloittaa nopealla aikataululla jo tänä kesänä. Tämän hetkisen arvion mukaan asuntojen  muuttopäivä sijoittuu syksyyn 2021.

Viihtyisään Jäkeen on syntymässä upouusia koteja, joissa turvallisesti vuokralla asuen pääsee asuntonsa omistajaksi – näistä kannattaa pysyä kuulolla!

Kiinnostuitko? Lue lisää alla olevan linkin kautta. Voit samalla jättää yhteystietosi ja pyytää lähettämään itsellesi talon uunituoreen esitteen heti sen valmistuttua.

Voit olla myös suoraan yhteydessä asuntomyyjään:

Pirjo Heide
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi


Elisabet

Lue myös blogiteksti Lakean Omaksi-rahoitusmallista