Lakea-anställda presenterar sig, del Veikko

Blogg

Lakea-anställda presenterar sig, del Veikko

Lakeas tekniska ledare Veikko Jokimäki hoppade över från ett företag med fem tusen anställda till ett litet, men innovativt gäng. Förändringen har överraskat på ett positivt sätt.

Vad gör du hos Lakea?
Som teknisk ledare omfattar mitt arbete mångsidiga uppgifter relaterade till planering av projekt och egentligen också övergripande administration av projekt. Jag är involverad i planering, budgetering, tomtförvärv, byggande, disponentuppgifter och försäljning. Mitt arbete omfattar även rekrytering av nya anställda.

Hurdan arbetshistorik har du och hur hamnade du hos Lakea?
Jag har arbetat som byggare sedan jag var i 15 års åldern, då jag började sommarjobba på ett radhusbygge på min dåvarande hemort Kauhajoki. Jag studerade till byggmästare vid Seinäjoki tekniska yrkeshögskola. År 1988 började jag jobba vid Konte i Vasa som sedermera blev till Lemminkäinen. Där stannade jag i 27 år. På den tiden medverkade jag vid många kända byggobjekt i Vasa, såsom Tropiclandia, simhallen och Toriparkki.

Sedan började jag längta efter förändring och nya utmaningar. Jag funderade dock länge på om jag skulle söka den lediga tjänsten som teknisk ledare vid Lakea. Jag var ju van vid att arbeta i ett stort företag. Hur skulle det kännas att hoppa över från ett företag med fem tusen anställda till en arbetsmiljö med bara trettio anställda?

Hur har den förändringen varit?
Jag har nu arbetat hos Lakea i två år. Jag har inte ångrat en enda minut av det. I början var det lite motigt när jag förstod att verksamhetskulturen här är helt annan mot vad jag är van vid. Jag var van vid att vara en del av ett stort maskineri, som nästan rullar på av sin egen vikt, om alla bara drar sitt strå till stacken. Hos Lakea var det helt plötsligt upp till mig att fatta alla besluten. Även effekterna av besluten syntes genast.

Lyckligtvis gav VD Timo Mantila mig fria händer att sköta mitt arbete. Jag tycker att jag har lyckats modifiera mitt arbetssätt så att det är effektivare och bättre. Tillsammans har vi klarat det. I fjol uppnådde Lakea sitt bästa resultat någonsin.

Trots att företaget är mindre än min tidigare arbetsplats, är projekten intressanta och utmanande. Jag saknar således inte de stora projekten för deras storleks skull. Jag blir mer motiverad om arbetet innehåller någonting nytt och annorlunda. Exempelvis som Tuohi-trähöghusprojektet, som vi nu arbetar med och Sydänpuu-konceptet som vi har utvecklat i bakgrunden till det.

Hur skulle du beskriva Lakea som arbetsgemenskap?
Det var otroligt lätt att komma hit i och med att alla var vänliga och skapade en känsla av att jag var välkommen. I en liten arbetsgemenskap känner alla varandra och det skapar en unik atmosfär. Jag har själv också strävat efter att göra det lättare för nya anställda att anpassa sig här hos oss. Andan på arbetet är riktigt bra och personalen vid Lakea är mycket professionell.

Hur återhämtar du dig efter arbetet?
Jag tycker om att bygga olika saker även på min fritid. Kanske inte just hus, det har jag inte tid med, men det är trevligt med alla slags reparationsarbeten. Förra våren reparerade jag en gammal gräsklippare som vi inte längre använde tillsammans med min son. Jag motionerar också och sysslar med motorcykelsport och varje vår åker jag med familjen till Lappland för att åka skidor. Min familj består av min fru och våra två barn, varav den äldsta redan har lämnat boet för studier på annan ort. Vi bor i Laihela och därifrån är det smidigt att ta sig till Seinäjoki.