Töihin suuresta yhtiöstä Lakealle – mikä muuttui?

Rekrytointi

Töihin suuresta yhtiöstä Lakealle – mikä muuttui?

Lähdin Lakean Vantaan toimistolla toimivan Jouni Heiskasen juttusille kysyäkseni millaisena hän kokee pienessä organisaatiossa työskentelyn. Jounilta löytyy asiaan hyvä vertailupohja, sillä hän siirtyi Lakean Etelä-Suomen aluepäällikköksi lokakuussa 2017 Lemminkäiseltä, joka työllisti Lakeaa moninkertaisesti enemmän henkilöitä.

Lakealla työskentelee tämän jutun kirjoitushetkellä 40 henkilöä jakautuneena viiden toimipisteen välille. Vantaan toimistolla pöytäänsä pitää tällä hetkellä Jounin lisäksi neljä muuta lakealaista.

 

Yrityksessä yrityksen tavoin

 

Miten siirtyminen Lakealle sujui?

– Sain hyvän vastaanoton heti saapuessani perehdytykseen Lakean Seinäjoen toimistolle, Jouni kertoo.

Niin kuin yleensä työpaikan vaihdon yhteydessä, myös Jounin tapauksessa uusien toimintatapojen opettelu kuuluu hiljattain uudessa pestissä aloittaneen arkeen.

– Vastaan ei kyllä ole tullut mitään suuria yllätyksiä, opettelen vain kuinka Lakean organisaation prosessit toimivat. Se ottaa aina oman aikansa uuden työpaikan yhteydessä.

 

blogi_jouni-heiskanen_2
Jouni kuvassa Vantaan toimistolla niin ikään työskentelevän isännöitsijä Juha Tornbergin kanssa

 

Notkea päätöksenteko valttikorttina

 

Jounilla on selvä kuva siitä mikä on suurin ero pienessä ja suuressa yrityksessä työskentelyn välillä.

– Pienessä organisaatiossa on vähemmän tasoja päätöksiä tekemässä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, ettei asioita tarvitse esitellä monelle henkilölle ja siten niiden kanssa pääsee etenemään nopeammin, Jouni toteaa.

– Toisaalta kun ei ole paljoa tontteja, tulee olla tarkempana myös investointien kanssa, hän naurahtaa.

 

blogi_lakean-toimisto-vantaalla
Lakean Vantaan toimisto sijaitsee Pakkalassa kauppakeskus Jumbon läheisyydessä

 

Työkaverit tutuiksi Välimeren rannikolla

 

Jouni kertoo, että Lakean järjestämä työreissu Nizzaan sattui hyvään väliin pian hänen aloitettuaan työt yhtiössä. Aurinkoisessa rantakaupungissa tutustuttiin Etelä-Ranskan kiinteistöasioihin ja rakentamiseen. Samalla myös uusiin työkavereihin oli helppo tututustua yhteisen päiväohjelman lomassa.

– Pikkuhiljaa olen oppininut tuntemaan kaikkia lakealaisia. Seinäjoen toimistolla käyn nykyisin noin kerran kuukaudessa.

Pienessä yhtiössä me-hengen on helpompi syntyä ja myös muut työkaverit kuin vain omat tiimiläiset tulevat nopeammin tutuiksi yhteisissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Työkoneelta löytyvän yhteystietolistan nimet saavat kasvot ja persoonallisuuden ja yhteydenotto on näin usein helpompaa ja rennompaa.

 

blogi_jouni-heiskanen_3
Lakealla on yli 40 vuoden kokemus suomalaisen asumisen saralla

 

Pieni ja ketterä Lakea

 

Jouni painotti keskustelumme aikana yhtiön pienen koon mahdollistavan nopean etenemisen työasioiden parissa. Mitä vähemmän yhtiössä on päättäjiä, sitä notkeammin päätökset sekä ideoiden ja projektien liikkeellelähtö yleensä tapahtuu. Niin myös Lakean kohdalla.

Kun siihen lisää mukavat työkaverit, on helppo toivottaa keskustelun päätteeksi Jounille hyvää työpäivän jatkoa.

 

Elisabet

 

Voit lukea lisää Lakean toiminnasta yleisesitteestä ja käydä myös katsomassa yhtiön vuoden 2017 vuosikertomusvideon.