Omaksi-kodit

Lakean Omaksi-rahoitusmalli on edullinen rahoitusvaihtoehto ja antaa liikkumavaraa oman kodin etsintään.

Oma koti asumalla omaksi

Tuntuuko asunnon ostaminen turhan kalliilta ratkaisulta?

Omaksi-asunto on uudenlainen tie asunnonomistajaksi ilman taloudellista riskinottoa. Lakean Omaksi-asunnot ovat upouusia koteja, joissa vuokralaiset ovat myös omistajia. Valtion takaamalla yhtiölainalla rakennetut kodit ovat mainio ratkaisu päästä kiinni omaan asuntoon ilman henkilökohtaista asuntolainaa ja vakuuksia.

Omaksi-kodissa asut vuokralla, ja maksat jokaisessa vuokrassa myös yhtiölainaa ja samalla kotiasi omaksesi. Omaksi-rahoitus mahdollistaa asuntosäästämisen ja asunnonoston jokaiselle, turvallisesti.

Palveluhinnasto

Omaksi-asiakkaan opas
Omaksi-asunto –
vähitellen ihan omaksi


1. Varaa Omaksi-asunto
Voit varata asunnon Omaksi-kohteesta heti
ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä.

2. Tee sopimus
Allekirjoitat Omaksi-sopimuksen, kun kohteen rakennustyöt käynnistyvät. Saat oikeuden Omaksi-asunnossasi asumiseen maksamalla vain 7 % asunnon kokonaishinnasta.

3. Pintamateriaalien valinta
Kun teet sopimuksen rakentamisen alkuvaiheessa, pääset myös vaikuttamaan uuden kotisi pintamateriaaleihin. Sopimushintaan sisältyy Lakean etukäteen valitsemat materiaalimaailmat, joista voit valita mieleisesi kokonaisuuden.

4. Muuttotarkastus
Kun kohde valmistuu, pääset tutustumaan uuteen kotiisi ja tekemään muuttotarkastuksen. Ja sitten onkin muuttopäivä! Tervetuloa uuteen kotiisi!

5. Muutto
Asumisen ajan maksat hoitovuokraa, joka sisältää lainan lyhennyksen ja hoitovastikkeen. Ammattimainen hallitus huolehtii, että taloyhtiöstä pidetään hyvää huolta. Asukastoimikunta huolehtii siitä, että asukkaiden toiveet tulevat kuulluiksi.

6. Vuositarkastus
Uudiskohteen vuositarkastus järjestetään noin vuoden kuluttua kohteen valmistumisesta. Vuositarkastuksen yhteydessä kerätään mahdolliset virheilmoitukset.

Mitä teen, jos elämäntilanteeni muuttuu?
Voit myydä asunnon Omaksi-sopimuksen vapaaseen markkinahintaan. Tarvittaessa voit myös jälleenvuokrata tai alivuokrata asunnon tai päättää sopimuksen ennenaikaisesti.

7. Lunasta osakkeet itsellesi
20 vuoden kuluttua lunastat Omaksi-asuntosi osakkeet itsellesi – tällöin jäljellä on noin 40 % kokonaishinnasta.


8. Onnea! Olet hankkinut omistusasunnon kätevästi ja järkevästi!