60-luvun talo sai uuden elämän Kokkolassa; yläkerroksista hulppeat näkymät kaupungin yli

Uutiset

60-luvun talo sai uuden elämän Kokkolassa; yläkerroksista hulppeat näkymät kaupungin yli

Leenalaan kaikkien palveluiden läheisyyteen valmistunut saneeraus- sekä uudiskohteen kokonaisuus tarjoaa yhteensä 56 uutta ja täysin uudenveroista asuntoa. Herman Renlundin katu 30:een juuri valmistuneista kahdesta talosta löytyy sekä vuokra- että omistusasuntoja.

Talojen rakennuttamisesta vastaavan Lakea Oy:n projektipäällikkö Matti Malviniemi kertoo 8-kerroksisen vuokratalo Hermannintornin käyneen läpi huomattavan muodonmuutoksen.

Talotekniikka on täysin uusittu; talossa on uusittu sähköt ja LVI. Asunnot on varustettu huoneistokohtaisella ilmanvaihtojärjestelmällä. Myös talon yhteistilat, kuten saunaosasto ja pesutupa, on saneerattu kaikilta pinnoiltaan ja kaikki kojeet ja laitteet on uusittu.

”Hermannintorni on 60-luvulla alunperin valmistunut talo, joka on saneerattu nyt täysin kivijalasta kattoon asti. Siinä on vain runko vanhaa ja kaikki muu uutta, eli se on verrattavissa ihan uudiskohteeseen”, Lakean isännöitsijä Pirjo Nyman kuvailee.


Kuvassa Hermannintornin 65,0 m2 kolmio

Kaikissa Hermannintornin huoneistoissa on lasitetut parvekkeet ja sen
28,5 m2–65,0 m2 asunnot ovat varustukseltaan moderneja ja tekniikaltaan tämän päivän mukaisia.

 “Saunassa on käytetty lämpökäsiteltyä haapaa, se on tosi hienon näköinen tila.  Hermanninkullan saunatiloilla on myös oma parvekkeensa, joten suoraan pukuhuoneesta pääsee sisäpihan puolelle vilvoittelemaan”, Matti kertoo.

Lakean vuokravälittäjä Enni Jaaksi mainitsee kadulla korkeana maamerkkinä kohoavasta Hermannintornista avautuvien näkymien ihastuttaneen asuntoihin tutustumaan tulleita ja muuttaneita asukkaita.

“Hermannintornin yläkerroksista on hienot näkymät, pimeällä ikkunoista näkyy pitkälle kaupungin valot.”


Asunto Oy Kokkolan Hermanninkulta valmistui tammikuun 2020 lopulla

Samalla tontilla Hermannintornin kanssa sijaitseva Hermanninkulta on  omistustalo, josta löytyy kompakteja 26,0 m2–41,5 m2 yksiöitä ja kaksioita.  Siinä missä Hermannintorni on saneerattu ulospäin näkyvää vanhaa tyyliä kunnioittaen, Hermanninkulta on moderni, mutta kodikas uudiskohde.

“Hermanninkulta on hyvin tarkkaan ja huolellisesti suunniteltu. Vaikka asunnot ovat pieniä, ne vaikuttavat isoilta neliömääriinsä nähden. Hukkaneliöitä ei ole”, Pirjo Nyman toteaa.

Matti kertoo myös Hermanninkullan ulkonäön yksityiskohtiin kiinnitetyn  huomiota.

“Ulkoseinissä käytetyt valkosementtielementit sekä harmaa sementti ovat molemmat kivipestyjä ja niissä on komeita koristeurituksia.”


Hermanninkullan 41,5 m2 kaksio

Asukkailta on tullut positiivista palautetta sekä Hermannintornista että Hermanninkullasta löytyvistä kamerallisista, videokuvaa välittävistä ovipuhelimista.

Itsekin Kokkolassa asuvat Pirjo Nyman ja Enni Jaaksi kuvailevat Leenalaa alueena viihtyisäksi ja rauhalliseksi. Kaikki palvelut löytyvät aivan käden ulottuvilla ja keskustakin sijaitsee vain noin kilometrin päässä.  

Talojen läheisyydestä löytyy niin kouluja kuin päiväkotejakin, kuin myös keskussairaala ja seniorikeskus. Seniorikeskus tarjoaa ruokapalveluja ihan naapurissa ja ruuan voi tilata myös kotiinsa kuljetettuna. 

“Näiden saneeraus ja rakennustöiden aikana Hermannintornin ja Hermanninkullan ympäristö on alkanut näyttää silmissäni entistäkin mielekkäämmälle. Talot ympäristöineen ovat oikein hyvin onnistunut kokonaisuus”, Pirjo summaa.

Taloista löytyy vielä vapaita vuokra- sekä omistusasuntoja, joihin voi sopia esittelyn ottamalla yhteyttä Lakean vuokravälittäjään tai asuntomyyjään. Lakean vuokra-asuntohakemuksen voi täyttää osoitteessa https://hakemus.tampuuri.fi/lakea/.


Lisätietoa:

Omistusasunnot:

Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi

Vuokra-asunnot:

Enni Jaaksi
vuokravälittäjä, Lakea Oy
puh. 050 599 8846
enni.jaaksi@lakea.fi