Asumisen suunnannäyttäjä Lakea paransi taas tulostaan

Uutiset

Asumisen suunnannäyttäjä Lakea paransi taas tulostaan

Asuntoja rakennuttava, myyvä sekä vuokraus- ja isännöintitoimintaa harjoittava Lakea Oy jatkaa positiivista tuloskehitystään. Yhtiön viime vuoden tulos oli noin 1,8 miljoonaa euroa ja liikevaihto lähes 10 miljoonaa.

– Hyvä kehityksemme johtuu monestakin seikasta. Toki alan yleisnäkymä ja vire ovat olleet hyviä, mutta myös oma toimintamme on ollut oikeanlaista, yhtiön toimitusjohtaja Timo Mantila sanoo. – Vuoden 2015 lopulla tekemämme organisaatiouudistus on tuonut uutta särmää toimintaamme. Uudistuksessa meille muodostettiin erillinen myyntiorganisaatio, joka tukee rakennuttamisen toimintaa tehokkaasti.

Yhtiö on myös halunnut keskittää rakennuttamishankkeitaan maan kasvukeskuksiin, kuten Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Vaasaan, Kokkolaan ja Seinäjoelle. Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella pääpaikkaansa pitävä Lakea operoi siis valtakunnallisesti.

– Näihin kasvukeskuksiin ja Lakealle sopivan kokoisiin hankkeisiin keskitymme jatkossakin. Organisaatiomme mahdollistaa tehokkaan ja ketterän toiminnan, Mantila muotoilee.

Lakean palveluksessa työskentelee 36 henkilöä. Henkilöstön määrää on viime vuosina lisätty. Lisäksi Lakea on palkannut kesän ajaksi henkilöt myynti- ja vuokraustiimiin, isännöintiin ja talousosastolle.

Lakean mukaan tämän vuoden budjetti on haasteellinen, mutta siinä on pysytty alkuvuoden osalta hyvin. Toiminnan keskiössä ovat puurakentamisen ja asuntorahoitusmallien kehittäminen sekä digitalisaatioon panostaminen. Lakean pari vuotta sitten lanseeraama Omaksi-rahoitusmalli on ollut suosittu ja mahdollistanut monen asuntosäästäjän pääsyn kiinni omaan kotiin.

– Haemme tuloksen tasaista kasvua tänäkin vuonna. Tavoitteena on myydä kuluvana vuonna 500 asuntoa, ja uusia hankkeita aloitetaan edellisvuotta enemmän, Mantila kertoo.

Lakea-konserni jakaantuu vapaarahoitteiseen Lakea Oy:hyn ja yleishyödylliseen, vuokraustoimintaa harjoittavaan Lakea Kiinteistöt Oy:hyn. Yhtiörakenteen muutos realisoitui 31.12.2016. Koko konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 18,7 miljoonaa ja tulos reilut 1,9 miljoonaa.