Asuntokohtainen jäähdytys viehättää Seinäjoen Marttilaan rakentuvan kerrostalon tulevia asukkaita

Uutiset

Asuntokohtainen jäähdytys viehättää Seinäjoen Marttilaan rakentuvan kerrostalon tulevia asukkaita

Seinäjoelle Marttilaan nousevan viisikerroksisen asuinkerrostalon rakennustyöt aloitettiin helmikuun lopulla Vapaudentie 42:ssa. Talo tuo aivan keskustan äärelle hyvin varusteltuja asuntoja 28,5 m2 yksiöistä aina 108,0 m2 neliöön.

Asunto Oy  Seinäjoen Marttilankranni tulee olemaan 20 asunnon ja yhden liiketilan pieni taloyhtiö.

“Tällainen kotoisa, pienempi taloyhtiö on koettu positiivisena asiana”, kertoo Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala.

“Marttilankranni on asuntojakaumaltaan tasapainoinen yhtiö, johon tulee sekä pieniä, että isoja asuntoja. Kiinnostava kohde siis niin omaan käyttöön asuntoa etsivälle kuin sijoittajallekin.”

Oona toteaa uusien asuntojen nousevan keskustan palveluiden ääreen, mutta kuitenkin sopivasti sivuun. Jokivarsi ja sen lenkkipolut kuten myös esimerkiksi Framin korkeakoulun kampus sijaitsevat myös talon läheisyydessä.


Havainnekuva Marttilankrannin 78 m2 kolmiosta

Jäähdytys tuo helpotusta helteillä

Talon kaikki tilat on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman toimiviksi. Monesta Marttilankrannin asunnosta löytyy esimerkiksi vaatehuone. Asunnoissa on myös lattialämmitys eikä siten lämmityspattereita seinillä, mikä osaltaan helpottaa kodin sisustusta.

“Kesähelteillä kerrostaloasunnot voivat lämmetä aika tavalla ja Marttilankranniin tuleva asuntokohtainen jäähdytys onkin kerännyt positiivisia kommentteja ostajilta, jäähdytys takaa asumismukavuuden helteilläkin”, Oona toteaa.

“Uudiskohteen plussana on myös, että kun asunnon ostaa hyvissä ajoin, pääsee vaikuttamaan oman asuntonsa materiaalivalintoihin. Muuttopäivänä odottaa  juuri omannäköinen uusi koti”, hän lisää.

Marttilankrannin työmaa-aitaa Puskantiellä

Marttilaan suunniteltu talo 

Viiden kerroksen korkeuteen nouseva Marttilankranni on betonirakenteinen, tiilijulkisivulla varustettu talo.

“Arkkitehti on mielestäni onnistunut hyvin sovittamaan talon ympäristöönsä ja valmiina se varmasti puoltaa hyvin paikkaansa Vapaudentien ja Puskantien risteyksessä”, toteaa Lakean projektipäällikkö Petri Iloviita.

“Pääsisäänkäynti on Puskantien puolelta ja sinne tulee myös ovipuhelin, kun taas pihan puolella olevan oven kautta asukkaat pääsevät suoraan parkkipaikalta koteihinsa.”, Petri kuvailee. 

Pihassa sijaitsevalla autokatoksella tulee olemaan viherkatto, joka tuo omalta osaltaan vihreyttä keskustan vieressä sijaitsevalla kompaktille tontille. 

“Talo tullaan toteuttamaan Kuivaketju10-hankkeena noudattaen Suomessa kehitettyä rakentamisen kosteudenhallinnan toimintamallia”, Petri kertoo.

Kyse on rakennusprosessin kosteudenhallintaketjusta, jolla vähennetään järjestelmällisesti kosteusvaurioiden riskiä rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Marttilankrannin ensimmäiset perustukset on jo valettu ja ohikulkijat voivat seurata rakennuksen rungon nousua huhtikuun alusta alkaen. Kesäkuun loppuun mennessä talo on saanut katon päälleen ja asuntojen arvioitu valmistuminen sijoittuu maaliskuun 2021 loppuun.


Lisätietoa:

Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi