Ensimmäisen Sydänpuu-konseptin puukerrostalon rakentamistyöt ovat alkaneet

Uutiset

Ensimmäisen Sydänpuu-konseptin puukerrostalon rakentamistyöt ovat alkaneet

Rakennuttajayhtiö Lakea Oy:n kehittämä ainutlaatuinen rakentamisinnovaatio toteutuu nyt Seinäjoelle.

Lakea on kehittänyt ennennäkemättömän puuta ja betonia yhdistävän kerrostalojen rakentamistavan. Tilaelementeistä rakennettava ensimmäinen Sydänpuu-puukerrostalo nousee Seinäjoen asuntomessualueelle Pruukinrantaan. Lakean As Oy Seinäjoen Tuohi -nimisen kerrostalon työmaalla on juuri aloitettu työt.

– Pääurakoitsija Seinäjoen Rakennustekniikka aloitti maarakennustyöt ja kuhmolainen Elementti Sampo alkaa valmistaa puisia tilaelementtejä kohteeseen. Myös muut urakkasopimukset ja materiaalitoimittajat alkavat olla sovittuina. Työt ovat alkaneet aikataulussa, Lakea Oy:n tekninen johtaja Veikko Jokimäki kertoo.

Sydänpuu-nimisen uuden rakentamistavan perusidea on, että talo on muutoin puurakenteinen, mutta märkätilat ovat betonia. Betoniset märkätila-moduulit asennetaan taloon ensin, ja näiden moduulien ympärille asennetaan puuelementit. Innovaatio parantaa rakentamisturvallisuutta ja tekee rakentamisesta tasalaatuista sääoloista huolimatta. Moduulirakentaminen antaa myös liikkumavaraa siinä, miten asuntoja voidaan muunnella.

Lakea on hakenut innovaatiolleen patenttisuojaa. Patenttihakemuksen käsittely on vielä kesken.

– Menee pitkälle ensi vuoteen, kun patenttihakemuksesta voi odottaa välipäätöstä. Siitä juttu sitten etenee, Jokimäki sanoo.

Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila iloitsee Sydänpuu-konseptin etenemisestä.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä puurakentamisen kehittämiseksi. Tämä konsepti on tästä tuloksena. Hienoa, että työ konkretisoituu nyt.

Mantila sanoo myös, että rakennusala kaipaakin innovaatioita.

– Me Lakealla haluamme edelleen kehittää Sydänpuuta. Uusi rakennustapa mahdollistaa esimerkiksi asunnon hankinnan palvelumuotoiluun uusia tapoja.

Tuohi-puukerrostalon arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2018. Kyseessä on ensimmäinen Sydänpuu-konseptilla rakentuva talo.

Lisätietoja:

Veikko Jokimäki, tekninen johtaja, Lakea Oy
puh. +358 40 506 0860veikko.jokimaki@lakea.fi

Timo Mantila, toimitusjohtaja, Lakea Oy
+358 50 581 8097timo.mantila@lakea.fi