Espoon ensimmäiset Omaksi-asunnot on otettu erittäin hyvin vastaan

Uutiset

Espoon ensimmäiset Omaksi-asunnot on otettu erittäin hyvin vastaan

Lakea Oy on aloittanut Espoon Suurpeltoon Omaksi-rahoituksella toteutettavan talon rakennustyöt. Osoitteeseen Kynäkatu 4 nousevassa seitsemänkerroksisessa Asunto Oy Espoon Runoilijassa on yhteensä 90 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin.

Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kertoo Espoon ensimmäisen Omaksi-kohteen olevan suuri menestys juuri asumismuotonsa ansiosta.

– Omaksi-rahoitusmalli on oivallettu ja se on nähty järkevänä ja mielekkäänä tapana päästä ostamaan omaa asuntoa ilman tarvetta sitoa itseään pankkilainaan kiinni, Heide toteaa.

Kun Omaksi-asunnon hankkii sen rakentamisvaiheessa, tulee sen kokonaishinnasta maksaa 7%. Valmistumisen jälkeen asunnossa asutaan vuokralla, osan vuokrasta mennessä kuukausittain yhtiölainan lyhennyksiin.

Omaksi-sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä noin 40 %.  Tämän summan loppusuorituksen jälkeen asukkaalla on hallussaan tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.

Vaalea kerrostalo vehreän sisäpihan puolelta esitettynä.
Asunto Oy Espoon Runoilija sisäpihan puolelta (Havainnekuva, Lakea varaa mahdollisuuden muutoksiin)

Asunto Oy Espoon Runoilija rakentuu vastapäätä kauppakeskus Suurista, Espoon keskuspuiston läheisyyteen. Talon läheltä kulkee useita bussilinjoja, jotka tarjoavat sujuvan yhteyden esimerkiksi Matinkylän ja Niittykummun metroasemille.

 – Runoilija soveltuu hyvin muuhun korttelin rakentamiseen ja Suurpellon uuden asuinalueen ympäristöön, Lakean projektipäällikkö Irmeli Mäkelä kuvailee.

Mäkelä kertoo Asunto Oy Espoon Runoilijan arvioidun valmistumisajankohdan sijoittuvan loppukevääseen 2022. Pääurakoitsijana rakennushankkeessa toimii Espoolainen Hausia Oy.

Talossa on vielä muutamia asuntoja vapaana.


Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi