Espoon ensimmäiset Omaksi-kodit valmistuivat – asunnot loppuunmyytiin heti alkumetreillä

Uutiset

Espoon ensimmäiset Omaksi-kodit valmistuivat – asunnot loppuunmyytiin heti alkumetreillä

Suurpeltoon Kynäkatu 4:ään on valmistunut Espoon ensimmäiset Omaksi-asunnot. Lakea Oy:n kehittämä kevyempi tapa hankkia oma asunto on saanut hyvän vastaanoton pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla. 

– Asunto Oy Espoon Runoilijan asuntoja olisi myyty enemmänkin kuin mitä oli tarjolla, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kertoo.

Hän toteaa Lakean Omaksi-mallin olevan erittäin hyväksi todettu ja Runoilijasta asunnon hankkineiden edustavan hyvin erilaisia elämäntilanteita ja ikäryhmiä.

– Taloon muutti esimerkiksi ensiasunnon ostajia ja asunnon hankkivat myös perheet, jotka miettivät lapsensa aikuistumista ja tulevaisuutta. Asukkaiden joukossa on lisäksi senioriasiakkaita, jotka ovat löytäneet tämän tavan päästä omaan asuntoon kiinni ilman tarvetta sitoutua isompaan lainataakkaan, Heide kertoo.

Kun Omaksi-asunnon hankkii sen rakentamisvaiheessa, maksetaan sen kokonaishinnasta 7 % Omaksi-maksuna. Tämän jälkeen asunnossa asutaan vuokralla maksaen lainanlyhennysosuutta jokaisen vuokranmaksun yhteydessä.

Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua jäljellä olevan asunnon hinnan voi maksaa loppusuorituksella, jonka jälkeen hallussa on tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.


Kysyntää vastaavia monipuolisia koteja ja yhteistiloja

– Pyrimme aina seuraamaan tarkasti markkinatilannetta ja teemme kyselyraportteja osataksemme rakennuttaa mahdollisimman oikean kokoisia asuntoja. Kohteissamme panostetaan lisäksi hyvin monimuotoisiin asuinneliöihin, Heide kuvaa.

Myös Asunto Oy Espoon Runoilijan asunnoissa on vaihtelevuutta niin pohjaratkaisuissa kuin neliömäärissä; talossa on esimerkiksi kaksioita useita eri kokoja. Asuntotyyppejä Runoilijassa on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin.

Lakean isännöitsijä Juha Tornberg kiittelee talon monipuolisia yhteisiä tiloja.

– Yhteistilat pitävät sisällään kolme saunaosastoa, pesutuvan, kuivaushuoneen, kerhotilan ja Postin automaatin, johon voi pyytää saapumaan verkko-ostoksiaan ja käyttää sitä myös postilähetysten tekemiseen, hän kertoo.

Kadun toisella puolella sijaitsevien autohallipaikkojen lisäksi taloyhtiössä on varattu reilusti säilytystilaa myös polkupyörille.

Tornberg kertoo talon jätehuollon olevan liitetty Suurpellon putkikeräysjärjestelmään, joka valmistuessaan oli Suomen ensimmäinen kokonaisen asuinalueen kattava automaattinen jätteenkeräysjärjestelmä. Keräyspaperi sekä bio- ja sekajätteet kulkevat siinä maanalaisia putkia pitkin alueen jäteterminaaliin.

 

Katse pääkaupunkiseudun tulevaisuuden asunnoissa

Lakealla on parhaillaan työpöydällään uusia tonttihankkeita Espoossa ja Helsingissä.

– Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Espooseen ja lähiseuduille suunniteltavia uusia asuntojamme. Niille on kova kysyntä ja haluamme tulevaisuudessa vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme asuntohaaveisiin ja -tarpeisiin, Heide kertoo.

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi