Espoon Kilossa muutettiin persoonallisiin uusiin asuntoihin

Uutiset

Espoon Kilossa muutettiin persoonallisiin uusiin asuntoihin

Lakean rakennuttama Asunto Oy Espoon Banketti valmistui marraskuun lopulla Espoon Kiloon palvelujen ja luonnon läheisyyteen. Viisikerroksisen talon omistusasunnoissa näkyy laadukkaan työn jälki ja asukkaiden toiveiden mukaiset muutostyöt.

Osoitteeseen Kilonportti 2 valmistuneessa Asunto Oy Espoon Banketissa on 41 asuntoa yksiöistä neliöihin. Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kertoo asukkaiden suunnitelleen rohkeasti omannäköisiä koteja niin pintamateriaalivalintojen kuin isompien muutostöidenkin kautta.

– Bankettiin valmistui asukkaiden toiveiden mukaisia ja persoonallisia koteja, joissa on käytetty paljon värejä. Asuntoihin on tehty myös säilytysjärjestelmien muutoksia, yhdessä asunnossa saunan tilalle vaatehuone ja toisessa muutettiin esimerkiksi makuuhuoneen seinä asukastoiveen malliseksi, Heide kuvailee.

Taloyhtiössä on asukkaiden yhteiskäytössä saunaosasto, jolla on oma terassinsa. Yhteisiin tiloihin lukeutuvat myös talopesula, kuivaushuone ja kerhotila, jonka yhteydessä sijaitsee Postin automaatti.
 

Vaalean tiilen ja valkoisen värinen kerrostalo aurinkoisena päivänä.
Asunto Oy Espoon Banketti valmistui Kilon juna-aseman läheisyyteen osoitteeseen Kilonportti 2.

– Banketin naapurustossa asuvat ovat seuranneet talon rakentamista ja todenneet, että laadun jälki ja siisteys näkyivät vahvasti myös ympäristöön; työmaa-alue pysyi hyvässä järjestyksessä koko rakentamisen ajan. Pääurakoitsija SSA Rakennus Oy:n ammattitaitoisuus näkyy myös sisällä asunnoissa laadukkuutena ja viimeistelyissä, Heide kertoo.

Lakean projektipäällikkö Irmeli Mäkelä vahvistaa töiden edenneen aikataulussa ja yhteistyön pääurakoitsijan kanssa sujuneen hyvin.

– Rakennustarvikkeiden ja materiaalien toimitusajat ovat pidentyneet rakennusalalla. Kodinkoneiden valmistusta ja toimituksia haittaa myös komponenttipula. Huolimatta siitä, että tilaukset oli tehty ajoissa, Banketin pääurakoitsija teki ison työn kodinkoneiden saamisessa asuntoihin, hän kiittelee.

Heide toteaa talon sijainnin olevan yksi Banketin asuntojen suosion päätekijöistä. Näköetäisyydellä sijaitsevalta Kilon juna-asemalta on Helsinkiin 15 minuutin ja Leppävaaraan 3 minuutin raidematka.

– Vaikka kaupat ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä, Kiloa kuvaa vahvasti myös luonnonläheisyys ja ympäröivä vehreys, Heide kertoo.

Asunto Oy Espoon Banketin avaimet luovutettiin asukkaille tiistaina 30.11.2021. Talossa on vapaana enää yksi toisen kerroksen 63,5 m2 kolmio.

Lakea suunnittelee parhaillaan Espoon tulevaisuuden hankkeitaan Sepänkylään. Uuden asuinalueen kaava valmistuu noin 1,5 vuoden päästä.

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi