Helsingin Mellunmäen korttelihanke etenee purkutöiden alkaessa kesäkuussa

Uutiset

Helsingin Mellunmäen korttelihanke etenee purkutöiden alkaessa kesäkuussa

Helsingin Mellunmäessä sijaitsevan, Mellunpuistoksi nimetyn alueen vanhojen asuinrakennusten lopullinen purkupäätös on tehty ja purkuprosessi aloitetaan kesäkuussa. Uutta kaupunki- ja asumisajattelua edustava Mellunpuisto toteutetaan uudistavalla täydennysrakentamisella; seitsemän vanhaa taloa puretaan ja samoille tonteille nousee 16:sta uudenaikaisen asuinkerrostalon muodostama korttelikokonaisuus.

Paljon otsikoissa olleen korttelin tyhjennettyjen asuinrakennusten purkaminen on saanut odotetun lähtölaukauksen.

– Purkutyöt aloitetaan valmistelevilla töillä ja talojen sisäpuolen kevyellä purulla, joten ulospäin ei heti varsinaisesti sen suurempaa näy. Tämän hetken arvion mukaan niin sanottu raskas purku alkaa syksyllä, jolloin talot alkavat pikkuhiljaa kaatumaan, Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela kertoo aikatauluista.

Lakea Oy:n osuus korttelikokonaisuuden rakennuttamisesta on noin 30 %. Ensimmäinen Lakean 9-kerroksinen talo toteutetaan RS-kohteena ja sen rakennustyöt on suunnitelmissa aloittaa osoitteessa Pallaksentie 1 loppuvuodesta.

– Vanhojen korjausvelkaisten talojen tilalle saadaan uutta, energiatehokasta ja pidempiaikaisempaa asumista, Koskela kuvaa.

Lakean rakennuttamisen liiketoimintajohtaja Anssi Mäkelä kertoo Mellunpuiston aluehankkeen olevan Lakealle merkittävä.

– Näemme Itä-Helsingin hyvin potentiaalisena alueena, myös kehittymisen kannalta. Mellunpuisto on hieno hanke, sillä kokonainen kortteli tulee muuttumaan neljän toimijan hyvän yhteistyön tuloksena. Se tulee muuttamaan merkittävästi koko kaupunginosaa ja antaa varmasti lähtölaukauksen koko alueen kehitykselle, Mäkelä kuvaa.

Korttelikokonaisuuden hankekehittäjänä toimii A-Insinöörit Oy.

– On jo indikaatioita, että kuluttajien luottamus talouteen on parantunut ja toivon, että myös asuntovarauksia uskalletaan jo tehdä, Mäkelä jatkaa.

Mellunpuiston talojen tekniset ja energiantuotantoon liittyvät ratkaisut ovat osa Helsingin kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Lakean alueelle rakennuttaman ensimmäisen talon asunnot tulevat lämpiämään maalämmöllä. Talon tämän hetken arvioitu valmistumisen ajankohta sijoittuu kevääseen 2025.

 

Lisätietoa:

Anssi Mäkelä
liiketoimintajohtaja, Lakea Oy
040 549 3004
anssi.makela@lakea.fi