Helsingin Verkkosaareen rakenteilla ajanmukainen kerrostalo – sähköä aurinkopaneeleilla ja asunnoissa viilennys

Uutiset

Helsingin Verkkosaareen rakenteilla ajanmukainen kerrostalo – sähköä aurinkopaneeleilla ja asunnoissa viilennys

Helsingin Verkkosaareen nousevan 7-kerroksisen Hitas-kerrostalon rakennustyöt tullaan aloittamaan 17.10.2022. Lakea Oy:n rakennuttamien asuntojen hakijoita veti puoleensa erityisesti talon keskeinen sijainti sekä sen nykyaikaiset ratkaisut.

Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kertoo osoitteeseen Kalasatamankatu 36 rakenteilla oleviin asuntoihin jätetyn hakuaikana runsaasti hakemuksia.

– Alle 80 m² neljän huoneen asunnot nousivat suosituimmiksi. Myös seitsemännen kerroksen kaksi kattohuoneistoa saivat paljon kiinnostusta, hän kuvaa.

Asuntojen Hitas-arvonta suoritettiin 17.8.2022. Tilaisuutta oli valvomassa Helsingin kaupungin asuntopalveluiden yksikön päällikkö ja itse arvonta tapahtui sähköisen arvontajärjestelmän avulla.

– Lapsiperheet olivat automaattisesti etusijalla perheasuntoihin, ja niihin muodostuikin jonoa. Talon sijainti oli monelle haun perusteena ja hakijoiden joukossa oli paljon alueella jo asuvia, Heide kuvaa.
 

Havainnekuva ruskeasävyisestä kerrostalosta, jossa on kuviolasitetut vaaleat parvekkeet.
Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren 42 Hitas-asuntoa rakentuvat Kalasataman metroaseman ja kauppakeskus Redin läheisyyteen.

Ajanmukaista asuinmukavuutta

Hakijoita kiinnostaa alueen lisäksi Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren nykyaikaisuus, niin talotekniikan kuin suunnittelunkin osalta.

– Asunnoissa on esimerkiksi vesikiertoinen lattialämmitys sekä lämpiminä kesinä asumismukavuutta tuova viilennys. Porrashuoneista on suora kulku pihan alla sijaitsevaan korttelin yhteiseen pysäköintilaitokseen, kuvailee Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela.

Sähköä kiinteistön käyttöön tuotetaan myös aurinkopaneeleilla. Talon ylimmässä kerroksessa sijaitsevat asukkaiden yhteiskäytössä oleva saunaosasto sekä monikäyttötila. Alueen jätteenkeräys toimii maanalaisen putkikeräysjärjestelmän kautta.

– Talon katutasossa sijaitsevat kaksi liiketilaa jäävät taloyhtiön omistukseen ja niistä tulee siten yhtiölle vuokratuloa. Toisessa liiketilassa on myös ravintolavaraus, Koskela kertoo.

Asunto Oy Helsingin Verkkosaaren hankkeen pääurakoitsijana toimiva Jatke Uusimaa Oy on Lakealle tuttu aiemman yhteisen rakennushankkeen ajalta. Tontilla on aloitettu jo valmistelevat työt, varsinaisten rakennustöiden käynnistyessä 17.10. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu kesään 2024.

Mikäli asuntoja vapautuu vapaaseen myyntiin Hitas-arvonnassa mukana olleilta varaajilta, niitä julkaistaan syksyn aikana Lakean kotisivuille.

Lakealla on parhaillaan suunnitteilla useita uusia asuinkerrostalohankkeita pääkaupunkiseudulle.

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi