Järvenpään ensimmäisten Omaksi-asuntojen rakennustyöt käyntiin

Uutiset

Järvenpään ensimmäisten Omaksi-asuntojen rakennustyöt käyntiin

Järvenpään Pajalaan on ryhdytty rakentamaan Lakea Oy:n kehittämällä Omaksi-rahoituksella toteutettavia asuntoja. Omaksi tarjoaa uudenlaisen tavan päästä kiinni omistusasuntoon, ilman suurta henkilökohtaista lainaa.

Osoitteeseen Pajalantie 23 D rakennettavassa 7-kerroksisessa talossa tulee olemaan yhteensä 40 tilavaa asuntoa, 33,5 m2 yksiöistä aina 84,0 m2 neljän huoneen asuntoihin.

– Omaksi-malli on pikkuhiljaa nousemassa asiakkaiden tietoisuuteen ja se on otettu todella hyvin vastaan. Monet ovat olleet iloisia siitä, että Järvenpäähän tulee tällainen kevyt malli ostaa oma koti. Paikalliset nuoret esimerkiksi ovat verranneet Omaksia alueen vuokratasoon ja todenneet, että on järkevämpää maksaa asuntoa pikkuhiljaa omaksi kuin asua perinteisesti vuokralla, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kertoo.

Pähkinänkuoressa Omaksi-asunnossa on kyse tästä: Kun asunto hankitaan sen rakentamisvaiheessa, maksetaan sen kokonaishinnasta 7%. Tämän jälkeen siinä asutaan vuokralla sopimuksessa määritellyn ajan, osan vuokrasta mennessä kuukausittain yhtiölainan lyhennyksiin.

– Omaksi-maksu on sen verran pieni, että harvan tarvitsee edes ottaa lainaa sitä varten, Heide toteaa.

Sopimuksessa ennalta määritellyn ajan kuluttua asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä noin 40 %. Tämän summan loppusuorituksen jälkeen hallussa on aivan tavallinen omistusasunto.

Suuri-ikkunainen ja valoisa olohuone, josta on käynti keittiöön ja makuuhuoneeseen.,
Havainnekuva Pajalantie 23 D:n 77,5 m2 kolmiosta.

Asunnon sopimuksen hyvissä ajoin rakentamisen aikana allekirjoittaneet voivat vaikuttaa kotinsa pintamateriaaleihin esimerkiksi lattian, keittiön työtasojen ja kaapistojen sekä kylpyhuoneen laattojen osalta.

Kaikissa Pajalantie 23 D:n asunnoissa tulee olemaan lasitettu parveke sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Talon ensimmäiseen kerrokseen tulee saunaosasto, jonka yhteydessä on myös kerhotila asukkaiden käyttöön.

– Pajalantie 23:sta tulee mielenkiintoinen korttelikokonaisuus. Tontille on kaavoitettu yhteensä 7 rakennuksen rivi eri yhtiöiden taloja, joilla tulee olemaan yhteinen piha oleskelu- ja leikkialueineen. Korttelin puolesta yhteisöllisyydelle on siis luotu hyvät puitteet, toteaa Lakean aluepäällikkö Urpo Koivusaari.

Pientaloalueen kupeeseen syntyvä uusi kortteli sijaitsee vain reilun kilometrin päässä Järvenpään keskustasta ja juna-asemasta.

Kokonaisurakoitsijana Pajalantie 23 D:n työmaalla toimii Astora-Rakennus Oy. Asuntojen arvioitu muuttopäivän ajankohta sijoittuu kesään 2023.

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi