Jyväskylän Norolaan on suunnitteilla kaksi Lakean taloa

Uutiset

Jyväskylän Norolaan on suunnitteilla kaksi Lakean taloa

Lakea Oy suunnittelee kahden kerrostalon rakennuttamista Jyväskylään uudelle Norolan asuinalueelle. Palokan palveluiden viereen nousee Lakean alustavien suunnitelmien mukaan ensin omistusasuntoja, joiden rakennustöiden arvioidaan alkavan kesällä 2021.

Lakea vie yhdessä Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa eteenpäin hanketta kahdesta taloyhtiöstä, jotka tullaan rakentamaan Norolaan taloyhtiöiden yhteisesti omistamalle tontille.

– Alustavasti rakennustyöt on osaltamme tarkoitus aloittaa viisikerroksisella RS-kohteella, jonka jälkeen sen viereen nousee toinen, mahdollisesti Lakean kehittämällä Omaksi-asuntorahoituksella toteutettava talo, Lakean aluepäällikkö Tuula Kivelä kertoo.

Keskelle Palokan palveluita sijoittuva Norolan uusi asuinalue on tällä hetkellä lähes rakentamatonta. Alueella kasvaa tiheää metsää, josta osa säilytetään suojeltuna alueena myös tulevaisuudessa. Myös alueella sijaitseva, 1900-luvun alkupuolella rakennettu kivinavettarakennus on suojeltu.

Havainnekuva vaaleanvärisestä Lakean kerrostalosta Jyväskylän Norolassa.
Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin.

Norolaan suunnitellut talot tulevat poikkeamaan ulkonäöltään viereisen Palokan asuinalueen tasakattoisista kerrostaloista.

– Kaavan laatimisen yhteydessä Norolaan on laadittu rakentamistapaohje, joka ohjaa alueen identiteettiä. Ohjeessa määritellään julkisivuaukotuksen, kattomuotojen ja muiden arkkitehtuurin elementtien ominaisuuksia, Kivelä kertoo.

Kerrostalot on sijoitettu alueen kaavassa kolmeen kortteliin, joilla jokaisella on korttelikohtainen leikki- ja oleskelualue. Autopaikoitukset tulevat sijaitsemaan erillisillä pysäköintitonteilla kortteleiden ympärillä.

– Norolan rakentamissuunnitelmia on seurattu Jyväskylässä tarkasti. Alue on luonnonläheinen, mutta monipuoliset palvelut, kuten päivittäistavarakaupppa, kirjasto sekä koulu- ja liikuntakeskus, ovat kävelymatkan päässä. Myös Palokan terveyskeskus sijaitsee aivan Norolan vieressä, Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kuvailee.

Lakean Norolaan suunnitteleman ensimmäisen talon rakennustöiden arvioidaan alkavan kesällä 2021.

Lakea on toiminut alallaan jo 45 vuotta ja vuodesta 2011 myös Jyväskylän alueella. Yritys tunnetaan vahvana puukerrostalorakentamisen kehittäjänä ja on rakennuttanut Suomeen jo yhteensä yli 12 600 asuntoa. Lakea on myös panostanut uudenlaisen Omaksi-rahoitusmallin kehittämiseen. Yrityksen toimintaan kuuluvat rakennuttamisen lisäksi asuntomyynti, vuokraus ja isännöinnin eri osa-alueet.


Lisätietoa:

Tuula Kivelä
aluepäällikkö, Lakea Oy
puh. 040 139 6644
tuula.kivela@lakea.fi


Nina Huovinen
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi


Kuvat: Skanska / Arkkitehtipalvelu
Havainnekuvat ovat yleisluontoisia, eivätkä vastaa kaikilta osin lopullista toteutusta.