Kaiken kokoisia kotiunelmia

Uutiset

Kaiken kokoisia kotiunelmia

Seuraavan unelmakodin ei aina tarvitse olla nykyistä asuntoa suurempi, ja joskus neliöitä voi myös vähentää. Tärkeintä ovat toimivat tilaratkaisut, joiden ansiosta elämän tärkeimmät asiat löytävät paikkansa.

Unelmakoteja on monen kokoisia. Toiset kaipaavat tilaa touhulle ja rauhoittumiselle. Toiset nauttivat kompaktimmasta kodista, jossa neliöt on käytetty mahdollisimman tehokkaasti. Grand Designs Suomi -sarjassa pohditaan, voisiko arkea yksinkertaistaa karsimalla turhaa tavaraa ja muuttamalla suuresta kodista pienempään. Pornaisiin kohonneessa unelmakodissa on laadukkaan suunnittelun ansiosta ainoastaan kolmasosa perheen aiemman kodin neliöistä. Silti mistään olennaisesta ei tarvinnut luopua.

Mekin tahdomme rohkaista unelmoimaan juuri itselle sopivan kokoisesta kodista. Siksi suunnittelemme, kehitämme ja tarjoamme monimuotoisia ratkaisuja monimuotoisiin haaveisiin. Yhden Lakea-kerrostalon sisällä riittääkin valinnanvaraa niin asuntojen neliö- ja huonemäärien kuin muidenkin tila- ja asumisratkaisujen suhteen.
 

Kodikkuutta ja joustavuutta sisältä pihapiiriin

 
Lakean suunnittelun lähtökohtana on luoda niin toimivia koteja, että niissä voi elää juuri sellaista elämää kuin oma arki edellyttää. Grand Designs Suomi -sarjan Pornaisten kodissakin tilaratkaisut mahdollistavat järkevän neliöiden käytön ja joustavan muuntautuvuuden. Avoin tupakeittiö tuo avaruutta ja monikäyttöinen salonki taipuu niin työ-, olo- kuin vierashuoneeksikin. Tilankäyttöä on tehostettu myös parvilla, joiden avulla säilytys- ja nukkumatiloja saadaan hyödynnettyä näppärästi.

Pornaisten unelmakodissa monikäyttöisyysteemaa on laajennettu myös asunnon sisäseinien ulkopuolelle. Esimerkiksi autokatoksen katolle on sijoitettu terassi, jolta voi ihastella järvinäköalaa. Lakeallakaan joustavuus, viihtyvyys, avaruus ja monikäyttöisyys eivät rajoitu ainoastaan asuinhuoneistoihin. Myös porraskäytävät ja säilytys- sekä yhteiskäyttötilat ovat olennainen osa kotia, piha-alueista puhumattakaan. Niidenkin suunnittelussa ja toteutuksessa tähtäämme aina monimuotoisuuden, toimivuuden ja asumismukavuuden maksimointiin.

 

Lakea ja Grand Designs Suomi esittelevät yhteistyössä inspiraatioita kaiken kokoisiin koteihin. Lakeammat unelmat voivat olla kooltaan suuria tai kompakteja, mutta yhteistä niille on aina laadukas ja monipuolinen suunnittelu sekä oman kodin viihtyisyys ja toimivuus. Grand Designs Suomi -ohjelman jaksot näet MTV3-kanavalla torstaisin klo 21 sekä MTV Katsomosta.