Kesätöitä ja EM-kisat: Keihäänheittäjä Sofia Pölkyn kuulumisia

Kumppanit

Kesätöitä ja EM-kisat: Keihäänheittäjä Sofia Pölkyn kuulumisia

Lähdin kurkistamaan 19-vuotiaan Seinäjokisen keihäänheittäjä Sofia Pölkyn kesäiseen arkeen. Mitä kuuluu tälle Lakean sponsoroimalle urheilijattarelle ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen?

Heti alusta käy ilmi, että urheilu näkyy Sofian arjessa vahvasti, myös kesäisin.

Treenit hänellä on 1-2 kertaa päivässä, yleensä kesätöiden jälkeen iltaisin.

“Treenien määrä riippuu siitä onko kisoja tulossa, miten lähellä ne ovat ja onko ne isompia kisoja, eli herkistelläänkö seuraaviin kilpailuihin”, Sofia kertoo.

Hän toteaa Seinäjoella olevan hyviä treenipaikkoja, joten harjoituksiin ei onneksi ole pitkä matka.

“En hirveästi muuta tee kuin kisaan ja treenaan”, Sofia naurahtaa kertoessaan kesätöiden jälkeisestä ajanvietostaan. Jäätelö kädessä hänet kuitenkin voi hyvinkin bongata kesäiltaisin.

“Rennolla otteella syön, se ei ole niin tiukkaa, keihäänheitto ei ole sellainen laji.”Perhosia vatsassa ennen kilpailuja

Kilpailut jännittävät edelleen Sofiaa, vaikkeivat kuitenkaan aivan niin paljon kuin ennen.

“Haluan parantaa omaa tulosta, olla parempi ja paras”, hän kertoo. “Kyllä ne jännittää. “

Tasan viikon päästä haastatteluhetkestämme (haastattelu 11.7.) on kisat, joihin Sofia nyt herkistelee, kuten hän itse asian ilmaisee. Sofia osallistuu alle 20-vuotiaiden EM-kisoihin Ruotsin Boråsissa.

Urheilijan kalenteriin on varmistunut myös elokuun alkuun sijoittuvat Kalevan Kisat Lappeenrannassa.

“Kalevan Kisat ovat aikuisten Suomenmestaruuskisat”, hän kertoo. “Jos kaikki menee hyvin, Norjassa olisi syksyllä myös Pohjoismaiden mestaruuskisat. Jos olen kahden parhaan joukossa 19-vuotiaiden luokassa, niin sitten myös sinne.”

Entä onko Sofialle muodostunut omia tapoja tai taikauskomuksia juuri ennen kilpailuja? Täytyykö hipaista korvaa tai lausua voimia tuova mantra?

“Kuuntelen aina musiikkia lämmittelyssä ja aina samoja biisejä”, Sofia paljastaa. Kappaleet jääköön tällä kertaa salaisuudeksi. Muuta tapaa tai taikauskoa hänellä ei ole.

“Kilpailut menevät oikeastaan jo rutiinilla”.Elämän perusasiat tuovat onnea ja iloa

Mikä saa keihäänheittäjä-Sofian hymyilemään?

“Keihäänheitossa hyvät tulokset ja hyvät kisat sekä onnistumiset”, Sofia listaa. “Yleisesti perhe, ystävät, poikaystävä ja ruoka ja kaikki tuollaiset kivat asiat”, hän jatkaa hymyillen.

Sofian elämässä on tällä hetkellä muutoksen tuulia, sillä hän lähtee syksyllä opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajaksi Jyväskylään. Urheilutreenien tulisi onnistua myös uudella opiskelupaikkakunnalla.

“Jyväskylässä on akatemia, jonka kautta pääsee treenaamaan.”

Koulu alkaa syyskuussa, joten muutto uudelle paikkakunnalle ja uuteen asuntoon on edessä aivan lähitulevaisuudessa. Mitä koti merkitsee Sofialle?

“Koti on minulle paikka missä voi rauhottua ja olla juuri sellainen kuin on”,  hän kuvailee. “Se on sellainen turvapaikka.”

Onnea ja menestystä Sofialle kisoihin ja oikein hyvää kesän jatkoa!

P.S. Sofia pääsi nuorten EM-kisoissa finaaliin asti heitettyään keihäs-käänteiden jälkeen uusissa karsinnoissa upeasti oman henkilökohtaisen ennätyksensä 52,73 m.


Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme vuokra-, omistus- ja Omaksi-asuntoja. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Seinäjoelta ollahan lähäretty ja koko Suomea tavootellahan. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla.