Lakean kummipelaaja rakentaa hyökkäyspäädyn peliä

Kumppanit

Lakean kummipelaaja rakentaa hyökkäyspäädyn peliä

Lakean kummipelaaja Elias Märijärvi on jo toisen polven s-kiekkolainen. Eliaksen isä Juha-Matti Märijärvi pelasi puolustajana, Elias sen sijaan kokee olleensa aina hyökkäyspäädyssä maalipaikkoja luovaa pelirakentajatyyppiä.

– Olen pyörinyt pienestä pitäen jäähallilla, Elias muistelee. – Maila oli kädessä jo ennen kuin opin kävelemään, ja luistelemaan opin pari kolme vuotiaana. Ihailin kovasti isompia jääkiekkoilijoita. Nyt kun junnut seuraavat omia tekemisiäni, pyrin aina itsekin höpöttelemään heidän kanssaan, koska muistan, miten tärkeää se minulle pienenä oli.

Jääkiekko tahdittaa elämää

19-vuotiaan kiekkoilijan päivät täyttyvät jääkiekosta ja liiketalouden opinnoista Sedussa. Lähes kaikki liikenevät aika sujuu jääkiekon tahdittamana: treenien ja muun harjoittelun lisäksi kiekko määrittelee myös nukkumis- ja ruokailurytmin. Ja toki siellä hallillakin kuluu useampi tunti päivittäin.

– Haluan mennä jääkiekossa eteenpäin ja katsoa mihin rahkeeni riittävät. Panostan täysillä treeneihin ja pelaamiseen. Erityisesti yritän kehittää fyysisyyttä ja voimaa, kertoo Elias.

 

Jääkiekkoilija arvostaa yritysyhteistyötä

Lakean kummipelaajana Elias osallistuu erilaisiin tapahtumiin – esimerkiksi S-Kiekon ja Lakean joulukuussa vietettyyn perhepäivään luistelun merkeissä.

Kauden 2016–17 Elias asui Hämeenlinnassa pelatessaan HPK:ssa B-nuorten SM-sarjaa. Seinäjoelle paluun yhteydessä hän palasi kätevästi asumaan lapsuudenkotiinsa, joten Lakean palvelut kotien rakennuttajana ja välittäjänä eivät tällä hetkellä ole hänelle ajankohtaisia.

– Arvostan todella paljon sitä, että olen Lakean kummipelaaja. Olen vähän ottanut selvää Lakean toiminnasta kotien tarjoajana, vaikka ei omia asumisjärjestelyjä olekaan juuri tarvinnut miettiä. Kerrostalo ainakin olisi siitä hyvä, niin ei tarvitsisi nurmikoita leikata, Elias nauraa.