Kokkolaan on suunnitteilla suosittuja Omaksi-asuntoja

Uutiset

Kokkolaan on suunnitteilla suosittuja Omaksi-asuntoja

Kokkolaan Nukkumatin tonttina tunnetulle alueelle on suunnitteilla Lakea Oy:n kehittämiä Omaksi-asuntoja.  Hyvän vastaanoton saanut asumismuoto mahdollistaa pääsyn kiinni uuteen asuntoon pienellä alkupääomalla, ilman suurta henkilökohtaista asuntolainaa.

Lakean omistamalle tontille Rautatienkadun ja Nahkurinkadun risteykseen suunnitteilla olevat Omaksi-talot ovat ensimmäiset tontille kaavoitetuista, yhteensä kuudesta asuintalosta. Tontille on suunniteltu monipuolista asumista, joista ensimmäisten talojen rakennustyöt on mahdollista aloittaa jo syksyllä 2021.

”Ensimmäisessä vaiheessa Nukkumatin tontille voidaan rakentaa kysynnän mukaan yksi tai kaksi kerrostaloa, eli noin 30-60 asuntoa”, Lakean aluepäällikkö Ari Myllyniemi kertoo.

Tontin Nahkurinkadun puoleiseen päähän suunniteltu neljäkerroksinen kerrostalo sekä sen viereen mahdollisesti samaan aikaan rakennettava viisikerroksinen talo voivat molemmat olla Omaksi-taloja.

”Talot rakentuvat erittäin hyvälle sijainnille aivan keskustan tutumaan, kaikkien palvelujen ja liikenneyhteyksien äärelle”, Myllyniemi toteaa.

K-Supermarket Kokkola sijaitsee Nahkurinkadun toisella puolella ja esimerkiksi kauppakeskus Chydeniaan ja rautatieasemalle matkaa on vain noin 700 metriä.

Yhdeltä sivultaan Nahkurinpuistoon rajoittuvalle tontille suunniteltujen talojen keskelle tulee jäämään suojaisa sisäpiha, jossa myös autopaikoitusrakennus tulee sijaitsemaan.


Omaksi on uudenlainen tie asunnon omistajaksi

Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla rakennettuja taloja on tähän mennessä valmistunut yhteensä 16 eri puolelle Suomea. Suosiota esimerkiksi Vantaalla, Turussa ja Kuopiossa saanut asumismuoto on uudenlainen, kevyempi tapa hankkia oma asunto.

Kun Omaksi-asunnon hankkii sen rakentamisvaiheessa, tulee sen kokonaishinnasta maksaa vain 7%. Valmistumisen jälkeen asunnossa asutaan turvallisesti vuokralla, osan vuokrasta mennessä kuukausittain yhtiölainan lyhennyksiin.

Omaksi-sopimus on voimassa 20 vuotta, jonka jälkeen asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä noin 40 %.  Tämän summan loppusuorituksen jälkeen asukkaalla on hallussaan aivan tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto. Rakentamisen aikaan suoritettu Omaksi-maksu ja kuukausittain maksettu pääomavuokra lasketaan ostajan eduksi loppukauppahinnassa.

Kiinnostuitko Kokkolaan Nukkumatin tontille suunnitteilla olevista asunnoista? Omaksi-talojen rakentaminen on mahdollista aloittaa jo syksyllä 2021 – ota yhteyttä niin kerromme lisätietoa!


Lisätietoa:

Jaana Mäki-Maunus
myyntipäällikkö, YKV, LKV, Lakea Oy
puh. 050 301 2011
jaana.maki-maunus@lakea.fi