Kuopion Saaristokaupungin rakennusbuumi jatkuu – uusimman kerrostalon asunnoista varattu jo 65 prosenttia

Uutiset

Kuopion Saaristokaupungin rakennusbuumi jatkuu – uusimman kerrostalon asunnoista varattu jo 65 prosenttia

Kuopion Saaristokaupunki vetää yhä puoleensa niin uusia asukkaita kuin rakennuttajiakin. Rakennuttajayhtiö Lakea alkaa rakentaa kerrostaloa Saaristokaupunkiin huhtikuussa. Reilun vuoden päästä valmistuvan kerrostalokohteen asunnoista on varaamatta enää kolmasosa. 

Kuopion Saaristokaupunki on yksi Kuopion nopeimmin kasvavista asuntorakentamisen alueista. Tällä hetkellä alueella asuu jo yli 10 000 asukasta, ja asukasmäärän odotetaan kasvavan entisestään vuoteen 2020 mennessä. Myös pohjalaislähtöinen Lakea alkaa rakennuttaa kuusikerroksista kerrostaloa Saaristokaupunkiin huhtikuussa. Kaivannonlahteen kohoava kohde on herättänyt paljon kiinnostusta, ja sen asunnoista on varattu jo 65 prosenttia. ”Saaristokaupungin asuinalue on 10 vuotta vanha, mutta se houkuttelee edelleen lisää asukkaita. Kohteemme Lakeanhelmi on oiva siitä esimerkki siitä, miten paljon innostusta alue herättää. Viime vuosina tänne on tullut myös valtavasti lisää palveluita”, Lakean liiketoimintajohtaja Kristian Korpela toteaa.

Omaksi-rahoitusmalli kiinnostaa ostajia
Lakean rakennuttama kohde rahoitetaan Omaksi-rahoitusmallilla. Omaksi-mallin asunnoissa ostajat pääsevät asuntoihin kiinni pienellä pääomalla, joka on yleensä noin seitsemän prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Ostaja lyhentää vuokran yhteydessä taloyhtiövelkaa siten, että 20 vuoden kuluttua asunto on mahdollista lunastaa itselleen. Tällöin velkaa on jäljellä kohteesta riippuen noin 40 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. ”Rahoitusmallia kohtaan on paljon mielenkiintoa, koska siinä omaan asuntoon on helpompi päästä käsiksi. Meillä on ollut Kuopiossa jo aiemmin Omaksi-mallilla yksi kohde, joka kiinnosti ostajia runsaasti”, Korpela sanoo. Saaristokaupungin Lakeanhelmi-kerrostaloon on suunnitteilla yhteensä 42 asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, joiden koko vaihtelee 27,5 neliöstä 61 neliöön. Kallaveden läheisyyteen kohoava talo valmistuu arviolta huhtikuussa 2020. Saaristokaupungin rakentaminen aloitettiin vuonna 2006, ja siellä järjestettiin asuntomessut vuonna 2010. Saaristokaupunki yhdistää Lehtoniemen, Keilankannan, Rautaniemen, Savolanniemen ja Pirttiniemen.  

Lisätietoja:
Kristian Korpela, liiketoimintajohtaja, Lakea, puh. 050 568 0056, kristian.korpela@lakea.fi

Lakea Oy
Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme asuntopalveluita. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Seinäjoelta ollahan lähäretty ja koko Suomea tavootellahan. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Tule tutustumaan meihin osoitteessa www.lakea.fi