Kuopion Saaristokaupunkiin valmistui ajanmukaisia Omaksi-koteja

Uutiset

Kuopion Saaristokaupunkiin valmistui ajanmukaisia Omaksi-koteja

Kuopion Saaristokaupunkiin on valmistunut 29 uutta Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla toteutettua asuntoa. Kuusikerroksisessa talossa Kaivannonlahdenkatu 8:ssa on kautta linjan käytetty sujuvaa arkea tukevia ratkaisuja.

Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala kertoo Omaksi -rahoitusmallin otetun erittäin hyvin vastaan vaihtoehtona Saaristokaupungissa sijaitsevien tavallisten vuokra-asuntojen ja kovan rahan kohteiden rinnalla.

– Myös talon sijainti Saaristokaupungin keskustan puoleisella laidalla on selvästi miellyttänyt. Bussipysäkki sijaitsee melkein oven edessä, hän kuvailee.

Lakean Omaksi-asuntoihin pääsee rakentamisvaiheessa kiinni vain 7% alkupääomalla ja ne tarjoavat siten uudenlaisen, kevyemmän tien asunnon omistajaksi ensin vuokralla asuen.

Mahdollisuus asuntokohtaiseen viilennykseen

Mäki-Rajala kertoo Asunto Oy Kuopion Kuuran kohdalla mietityn tarkasti mitä arjen toimivuutta lisääviä asioita asukkaat kaipaavat. Keittiöissä on esimerkiksi USB-pistorasiat ja asukkailla on normaalien häkkivarastojensa lisäksi ollut mahdollisuus ostaa irtaimistovarasto ylimääräiseksi varastotilaksi.

– Olemme saaneet kiitosta talon ja asuntojen modernista varustelutasosta. Moni on tarttunut myös mahdollisuuteen hankkia asuntoonsa viilentävän ilmalämpöpumpun jo rakennusaikana, hän lisää.

Lakean projektipäällikkö Niko Herranen kertoo talossa olevan käytössä Rollockin älylukot.

– Se on tavanomaisesta poikkeava ratkaisu, jossa ei tarvitse olla ollenkaan käytössä mekaanisia avaimia. Kulku taloon ja asuntoihin voi tapahtua niin halutessaan vain puhelinsovelluksella, hän kertoo.

Avara näkymä puiden latvojen yli Asunto Oy Kuopion Kuuran ylimpien kerrosten asunnoista.
Näkymiä As Oy Kuopion Kuuran ylimpien kerrosten asunnoista. Kuvassa myös Lakean rakennuttama, vuonna 2020 valmistunut Omaksi-asuntotalo.

Vahvaa yhteistyötä kautta linjan

Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Rakennustoimisto K. Tervo Kuopio Oy. Yleisen maailmantilanteen aiheuttamista haasteista huolimatta Herranen kertoo töiden edenneen avoimessa ilmapiirissä ja hyvin keskustelemalla.

– Rakennustoimisto K. Tervo Kuopio Oy oli pääurakoitsijana myös viereisessä kohteessamme. Hyvä yhteistyö on jatkunut myös tässä hankkeessa, hän kiittelee.

Asuntojen muuttopäivää sujuvoittamassa paikalla oli Lakean palkkaamana neljä Niemen ammattimuuttomiestä. Mäki-Rajala kertoo jo useassa Lakean valmistuneessa kohteessa käytössä olleen kantoapupalvelun saaneen paljon kiitosta.

Lisäksi Kuurassa oli muuttopäivän jälkeen päivän ajan Niemen kalusteasennuspalvelu, joka auttoi asukkaita esimerkiksi taulujen ja hyllyjen kiinnittämisessä.

Asunto Oy Kuopion Kuura valmistui Lakean rakennuttaman, huhtikuussa 2020 valmistuneen Omaksi-talon kanssa samaan pihapiiriin. Viereiselle tontille on suunnitteilla myös kolmas Lakean asuinkerrostalohanke.

 

Lisätietoa:
 

Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi