Kuopioon valmistuneen puukerrostalon asukkailla on käytössään rantasaunan lisäksi soutuvene

Uutiset

Kuopioon valmistuneen puukerrostalon asukkailla on käytössään rantasaunan lisäksi soutuvene

Kallaveden äärelle Kuopion Julkulaan valmistui syyskuun lopulla 7-kerroksinen puukerrostalo. Sen asukkaat kerryttävät Omaksi-asuntoaan itselleen vuokranmaksun yhteydessä. Yhteiskäytössä olevan rantasaunan ja soutuveneen varaus toimii kännykällä käytettävän ohjelman kautta.

Osoitteeseen Puijonsarventie 56 nousseessa, Lakea Oy:n rakennuttamassa Asunto Oy Kuopion Nilassa on asuntoja 31,5 m² yksiöistä 66,5 m² kolmioihin.

– Nilassa yhdistyy upeasti kerrostaloasumisen vaivattomuus mökkeilyn ja omakotiasumisen hyviin puoliin. Asuntojen rakennusmateriaalina on terveellinen puu ja asukkailla käytössään ranta ja rantasauna, Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala kuvailee.

Varustukseltaan nykyaikaisissa asunnoissa on kauttaaltaan vesikiertoinen kaukolämpöön liitetty lattialämmitys sekä asuntokohtainen ilmanvaihto.
 

Vaaleasävyinen seitsemänkerroksinen puukerrostalo.
Puukerrostalo Asunto Oy Kuopion Nila valmistui syyskuun lopulla Julkulaan.

Vuokraa maksaen kohti omistusasuntoa

Mäki-Rajala kuvailee Omaksi-rahoituksella toteutetun Nilan tarjoavan uniikin mahdollisuuden päästä pienellä pääomalla kiinni järvenranta-asuntoon ja oman kodin säästämiseen.

Vastavalmistuneeseen Nilan Omaksi-asuntoon muutettaessa maksetaan vain 7% asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen asunnon arvoa kerrytetään itselle kuukausittain vuokranmaksun yhteydessä.  Asuntonsa voi lunastaa Omaksi-sopimuskauden päätyttyä kokonaan omaksi maksamalla jäljellä olevan yhtiölainaosuuden, jolloin asunnosta tulee tavallinen omistusasunto.

Jos oma asunnontarve muuttuu, Omaksi-asuntonsa voi vapaasti jälleenvuokrata tai myydä Omaksi-sopimuksineen vapaaseen markkinahintaan. Sopimus on myös mahdollista päättää Lakean kanssa kuukauden irtisanomisajalla.
 

Tyynen, syksyisen järvimaiseman yli avautuva näkymä.
Kuopion Nilan asunnosta Kallaveden yli avautuvia näkymiä.

Mökkeilyn tuntua kerrostalon pihassa

Nilan vieressä samalla tontilla sijaitsee syyskuussa 2021 valmistunut Lakean puukerrostalo, Kuopion Kaarna. Talojen asukkailla on yhteiskäytössään rantasauna, laituri sekä nuotiopaikka.

Lakean isännöitsijä Tanja Ahl kertoo saaneensa Kaarnan asukkailta positiivista palautetta kaksi saunatilaa sisältävästä rantasaunasta ja sen varausjärjestelmästä.

– Saunassa on avainlätkällä toimiva sähkölukitus ja saunavuoron varaus tapahtuu kännykkään ladattavan varausjärjestelmän kautta. Hankimme kesäkuussa samaan varausjärjestelmään liitetyn soutuveneen ja myös sitä on käytetty ahkerasti, hän kuvailee.

Varausjärjestelmän kautta asukkaat voivat lisäksi nähdä suoraan puhelimeltaan talonsa pyykinkuivaushuoneen tilanteen ja varata siihen ajan. 

– Rantasaunan vieressä on iso ja monikäyttöinen, ympäri vuoden käytössä oleva laituri. Asukkaat voivat halutessaan talvisin tehdä myös avannon ja ylläpitää sitä, Ahl toteaa.

Asunto Oy Kuopion Nilan avaimet luovutettiin asukkaille 28.9.2022. Talossa on vielä vapaana asuntoja myös järvinäköaloin.

 

Lisätietoa:
Oona Mäki-Rajala
myyjä, Lakea Oy
puh. 050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi