Vakuuden ja Omaksi-maksun palautus

Palautamme vakuusmaksusi noin kahden viikon kuluessa sopimuksen päättymisestä.

Vakuuden ja Omaksi-maksun palautus

Koska saat palautuksen

Vuokralaiselle palautamme vakuusmaksun noin kahden viikon kuluessa sopimuksen päättymisestä.

Omaksi-vuokralaiselle palautamme sopimuksen mukaiset maksut sopimusehtojen mukaan.

Maksut palautetaan irtisanomisen yhteydessä ilmoittamallesi tilille.

Palautuksen ehdot

Jos vuokra-asunto on kunnossa ja siivottu, vuokrat ja kaikki maksut maksettuna sekä avaimet palautettu, vakuus palautetaan vuokralaiselle täysimääräisenä. Jos joudumme vähentämään vakuudesta esimerkiksi maksamattomia vuokria tai korjauskuluja, olemme sinuun yhteydessä.

Jos Omaksi-asunto on kunnossa ja siivottu ja kaikki maksut maksettuna sekä avaimet palautettu, sopimuksen mukaiset maksut palautetaan Omaksi-vuokralaiselle. Jos joudumme vähentämään palautettavista maksuista muita kuin sopimuksen mukaisia kuluja, olemme sinuun yhteydessä.

Asunnon kunto

Kun vuokra- tai Omaksi-sopimus päättyy ja huoneisto on siivottu sekä luovutuskunnossa, teemme asuntoon asuntotarkastuksen. Tarkastuksen yhteydessä kirjaamme havaitsemamme vauriot ja havainnot asunnon siisteydestä.

Jos asuntoon joudutaan tekemään asukkaasta johtuvia korjaustöitä, pidätämme korjaussumman palautettavasta summasta. Normaalista kulumisesta aiheutuneita kustannuksia ei sisällytetä pidätettävään summaan. Lemmikeistä aiheutuneita kulumia ei katsota normaaliksi kulumiseksi.

Siisteys

Pidätämme mahdollisista siivouskuluista aiheutuneet kustannukset myös palautettavasta summasta. Pidätämme myös asuntoon tai varastoihin jätettyjen tavaroiden poissiirtämisestä aiheutuneet kulut.

Maksut

Sopimuksen päättyessä vedenkulutus tarkastetaan. Jos vedenkulutus on ylittänyt arviolaskutuksien yhteissumman, ylimenevä osa peritään palautettavasta summasta. Jos taasen käy toisinpäin, palautus suoritetaan yhdessä palautusten kanssa.

Maksamattomat maksut vähennetään palautettavasta summasta.

Avainten palautus

Kaikki asuntoon kuuluvat avaimet on palautettava ajoissa. Kadonneet avaimet, tagit, kortit ja tarvittaessa lukkojen sarjoittaminen ja uudelleenohjelmointi pidätetään palautettavasta summasta.