Lakea teki ennätystuloksen – kolminkertaisti liikevaihtonsa kahden vuoden aikana

Uutiset

Lakea teki ennätystuloksen – kolminkertaisti liikevaihtonsa kahden vuoden aikana

Rakennuttamis-, isännöinti- ja asuntopalveluita tarjoavan Lakea Oy:n kasvu kiihtyi vuonna 2017 ennätyksellisiin lukemiin. Yrityksen liikevaihto oli 18 miljoonaa euroa, eli +80 prosenttia ja tulos oli 3,6 miljoonaa euroa, eli +100 prosenttia. Viimeisen kahden vuoden aikana yritys on kolminkertaistanut molemmat keskeiset tunnuslukunsa.

Kulunut vuosi merkitsi Lakealle ennätysten rikkomista myös työmailla. Vuoden aikana saatiin päätökseen Lakean tähän asti suurin kohde, Vaasan Lakeankulma, johon valmistui yhteensä 146 asuntoa ja yksi liiketila.

Vahvaa kasvua siivittivät lisäksi uudet aluevaltaukset: Lakea solmi vuoden 2017 aikana sopimukset ensimmäisten rakennushankkeiden käynnistämisestä muun muassa Tampereelle ja Helsinkiin.

”Suuntaamme vahvasti Tampereelle ja pääkaupunkiseudun kuntiin. Lisäksi jatkamme omilla perinteisillä markkina-alueillamme Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa. Tänä vuonna rakennutamme ja tuomme myyntiin yhteensä noin 500-600 asuntoa.”

Lakean kasvua siivittävät myös puurakentamisen innovaatiot.

”Meidän kannaltamme yksi merkittävimmistä hankkeista on Asunto-osakeyhtiö Seinäjoen Tuohi. Kohde on ensimmäinen, jonka rakennamme kokonaan Sydänpuu-konseptiamme hyödyntäen”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Sydänpuu on Lakean kehittämä innovaatio, joka yhdistää puu- ja betonielementtirakentamisen parhaat puolet. Konseptin ansiosta puu- ja betonielementit voidaan yhdistää aiempaa turvallisemmalla ja kustannustehokkaammalla tavalla. Markkinoilta ei toistaiseksi löydy vastaavaa tuotetta.

Menestystä ovat osaltaan tukeneet suotuisa markkinatilanne ja Lakeassa toteutetut organisaatiomuutokset.

”Meillä ei esimerkiksi ollut aiemmin omaa myyntiorganisaatiota, vaan ostimme välityspalvelut kolmannelta osapuolelta. Nyt saamme omien myyjiemme kautta suoraan tietoa siitä, millaisia asuntoja asiakkaamme haluavat”, Mantila kertoo.

Mantila arvioi Lakean kasvun jatkuvan myös vuonna 2018.

”Suurin kiitos hyvistä luvuista kuuluu työntekijöillemme.”

Lakean omistajia ovat 15 pohjalaista kuntaa. Yrityksessä työskentelee 37 työntekijää.

Lisätietoja:

Timo Mantila
Toimitusjohtaja, Lakea Oy
p. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi

Lakea Oy

Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme asuntopalveluita. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Seinäjoelta ollahan lähäretty ja koko Suomea tavootellahan. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Tule tutustumaan meihin osoitteessa www.lakea.fi16