Lakealle lisää tontteja Vaasasta

Uutiset

Lakealle lisää tontteja Vaasasta

Lakean suunnitelmissa on rakennuttaa Vaasan Kirkkopuistikko 4:ään kaksi kerrostaloa

Korkeampi rakennus sijoittuu Kirkkopuistikon varrelle, kuvassa vasemmanpuoleisen rakennuksen taakse. Matalampi rakennus sijoittuu kadulta katsoen tontin takaosaan. Kuvassa olevat rakennukset jäävät tontille.

Lakea aikoo rakennuttaa kaksi uudiskohdetta ostamalleen arvotontille Vaasan ydinkeskustaan, Kirkkopuistikko 4:ään. Suunnitteilla on 4- ja 8-kerroksiset kerrostalot.

Kirkkopuistikon tontin määräosa siirtyi Lakean omistukseen huhtikuun lopulla. Vaasan kaupunki teki alueella asemakaavamuutoksen, jolla se vastaa keskustan kasvaneeseen asuntotarpeeseen ja täydentää vanhaa rakennuskantaa. Tontti sijaitsee vanhan suojeltavan rakennuskannan ympäröimänä, joten uusien kerrostalojen tulee soveltua ulkonäöltään myös muihin alueen rakennuksiin.

”Kirkkopuistikon tontin sijainti on ehdottomasti Vaasan parhaimpia: se on keskustassa mutta meren äärellä, ja Palosaaren kampusalue on kivenheiton päässä. Suunnittelemme uudisrakennukset suojellun korttelin henkeä kunnioittaen ja vanhoihin rakennuksiin sopivaksi. Uusien asuntojen tarve Vaasan keskustassa on kuitenkin ilmeinen”, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila sanoo.

Tällä hetkellä Kirkkopuistikon kerrostalot ovat suunnitteluvaiheessa. Niiden rakentaminen alkaa aikaisintaan keväällä 2020.

Alkuperäisen kaavasuunnitelman mukaan 4-kerroksiseen taloon on ollut suunnitteilla 10 huoneistoa, joiden asuntokoot vaihtelevat 30–80 neliömetrin välillä ja 8-kerroksiseen taloon 28 huoneistoa, joiden asuntokoot vaihtelevat 28–110 neliömetrin välillä. Suunnitelmat tarkentuvat rakennussuunnittelun edetessä.

”8-kerroksisen kerrostalon ylimpään kerrokseen on tarkoitus rakentaa hieman suurempia asuntoja, joissa pääsee myös nauttimaan merinäköalasta. Kerrostalojen alle taas on suunnitteilla maanalainen parkkihalli”, Mantila kertoo.

Lakea alkaa pian rakennuttaa Vaasaan myös ensimmäistä puukerrostaloaan, Viherlehtoa.

Nyt ennakkomarkkinoinnissa oleva Viherlehto on tontille rakentuvista taloista ensimmäinen ja sijaitsee kuvassa oikealla. Talon 2 ja 3 suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin.

Melaniemessä sijaitseva kohde toteutetaan Lakean kehittämällä Sydänpuu-konseptilla, jossa huonetilat rakennetaan omalla tehtaallaan CLT-elementeistä ja kylpyhuoneet tehdään betonielementeistä omalla tehtaallaan. Elementit yhdistetään rakennustontilla siten, että kylpyhuoneet sijoittuvat talossa päällekkäin torniksi.

Viherlehdon arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2020.

Radio Vaasan haastattelussa Timo Mantila kertoo Viherlehdosta ja Omaksi-rahoitusmallista. Kuuntele juttu tästä.

Lisätietoja:
Timo Mantila
toimitusjohtaja, Lakea Oy
p. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi

Lakea Oy

Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme asuntopalveluita. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla.