Lakealle tontteja pääkaupunkiseudulta

Uutiset

Lakealle tontteja pääkaupunkiseudulta


Pohjalaislähtöinen Lakea aikoo rakennuttaa kerrostalot Espoon Suurpeltoon ja Kiloon. Helsingin Verkkosaareen taas on tulossa älykkäitä energiajärjestelmiä ja kierrätystä hyödyntävä kerrostalo.

Rakennuttajayhtiö Lakealle on myönnetty kesäkuun alussa tontit Espoon Kilosta ja Suurpellosta. Kiloon on tarkoitus rakentaa 5-kerroksinen kerrostalo. Espoon Suurpeltoon Lakea kaavailee 6-kerroksista kohdetta.

Kilon tontille rakentuvat asunnot ovat niin sanottuja perinteisiä myyntikohteita. Suurpellon asunnot rahoitetaan Lakean Omaksi-rahoitusmallilla.


”Suuntaamme entistä vahvemmin kasvukeskuksiin ja etsimme kiinnostavia tontteja erityisesti pääkaupunkiseudulta. Espoossa on asunnoille kovasti kysyntää, ja onkin hienoa, että pystymme tarjoamaan Espoossa sekä perinteistä myyntikohdetta että Omaksi-asuntojamme”, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila sanoo.

Lakean avaus Helsingissä, Jätkäsaaren Lakeanpuisto valmistumassa syksyllä 2019.Omaksi-mallin asunnoissa ostajat pääsevät asuntoihin kiinni pienellä pääomalla. Ostaja lyhentää vuokran yhteydessä taloyhtiövelkaa siten, että 20 vuoden kuluttua asunto on mahdollista lunastaa jäännösarvolla itselleen.

Kilon kohteeseen on suunnitteilla 39 huoneistoa, joiden asuntokoot vaihtelevat 30–75 neliömetrin välillä. Suurpellon kerrostaloon on tulossa 70 huoneistoa, ja asuntokoot vaihtelevat 30–90 neliömetrin välillä. Kohteiden rakennustyöt käynnistyvät arviolta keväällä 2020 ja kerrostalojen arvioitu valmistumisaika on keväällä 2021.

Espoon Kilon tontti
Espoon Suurpellon tontti


Verkkosaareen suunnitteilla energiatehokas kerrostalo

Lakea sai hiljattain tontin myös Helsingin Verkkosaaresta, johon se aikoo rakennuttaa 7-kerroksisen, 55 asunnon Hitas-kohteen. Tällä hetkellä Lakea odottaa, että Helsingin kaupunki saa alueen infran kuntoon. Sen jälkeen alkaa kerrostalon suunnittelu.

Kaupunki velvoittaa tontinluovutusehdoissa, että tontille rakennettavassa talossa tulee olla älykkäät energiajärjestelmät ja esimerkiksi putkikeräysjärjestelmä, josta jätteet siirtyvät suoraan maanalaista putkistoa pitkin keräysasemalle. Tontinluovutusehtojen myötä kohteeseen on myös tulossa paljon kolmioita ja sitä suurempia asuntoja.

”Helsingissä asuntokysyntää riittää, ja onneksi saimmekin tämän tontin. Haluamme vakiinnuttaa asemaamme myös pääkaupunkiseudun toimijana”, Timo Mantila kertoo.

Verkkosaaren kerrostalon asuntojen koot vaihtelevat noin 34–90 neliömetrin välillä. Rakennustyöt on tarkoitus käynnistää syksyllä 2021. Verkkosaaren kohde on Lakean toinen Hitas-uudiskohde. Ensimmäinen Hitas-kohde, kutsukilpailun voittanut Jätkäsaaren Lakeanpuisto valmistuu syksyllä 2019

Lakea suunnittelee parhaillaan puukerrostaloa myös Vantaan Puu-Kivistöön. Lakean ensimmäinen pääkaupunkiseudulle rakennuttama kerrostalo valmistui Vantaan Keimolanmäkeen 2017.

Lisätietoja:
Timo Mantila toimitusjohtaja, Lakea Oy
p. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi

Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme asuntopalveluita. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Seinäjoelta ollahan lähäretty ja koko Suomea tavootellahan. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Tule tutustumaan meihin osoitteessa www.lakea.fi