Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila on valittu Pohjanmaan Hallituspartnereiden jäseneksi

Uutiset

Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila on valittu Pohjanmaan Hallituspartnereiden jäseneksi

Rakennuttajapalveluja tarjoavan Lakea Oy:n toimitusjohtaja Timo Mantila on valittu Pohjanmaan Hallituspartnerit ry:n jäseneksi. Verkoston tavoitteena on kehittää erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten hallitustyöskentelyä. Mantila haluaa auttaa Pohjanmaan alueen yrityksiä hakemaan kasvua nykyistä tavoitteellisemmin ja viestimään onnistumisista rohkeasti ulospäin.

Hallituspartnereiden jäseniltä edellytetään kokemusta johtamisesta ja hallitustyöskentelystä sekä kiinnostusta toimia yritysten hallituksissa. Uusien jäsenten nimittämisestä päättää Pohjanmaan Hallituspartnereiden hallitus.

”Mantila tuo verkostoomme vahvaa osaamista erityisesti rakennus- ja kiinteistöalalta. Hänellä on pitkä kokemus johtajana sekä kiinnostusta kehittää yritysten hallitustyöskentelyä”, sanoo Pohjanmaan Hallituspartnereiden hallituksen jäsen ja väistyvä puheenjohtaja Mikko Isoniemi.

”Olemme viime vuosina kehittäneet Lakean hallitustyötä onnistuneesti eteenpäin, ja on hienoa päästä jakamaan oppeja myös muille. Verkosto tarjoaa tähän loistavat puitteet”, Mantila sanoo.

Mantilan mukaan Pohjanmaan alueen yritykset ovat hyötyneet positiivisesta talouskasvusta. Tekemistä kuitenkin riittää – erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset eivät vielä osaa ottaa hallitustyöskentelystä kaikkea irti.

”Jotta yritys menestyy, sen täytyy osata asettaa itselleen riittävän korkeat mutta realistiset tavoitteet. Lisäksi onnistumisista pitää kertoa rohkeasti eteenpäin. Strategiatyön, viestinnän ja markkinoinnin osalta pohjalaisilla yrityksillä on vielä paljon opittavaa. Tässä työssä haluan olla mukana”, Mantila kertoo.

Mantila on toiminut Lakea Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2015 elokuusta lähtien. Ennen valintaansa toimitusjohtajaksi hän työskenteli yhtiön teknisenä johtajana. Mantila on toiminut myös PPTH:n eli nykyisen Ruukin palveluksessa.

Hallituspartnerit-verkosto toimii kymmenen paikallisyhdistyksensä kautta ympäri Suomen. Se järjestää koulutuksia ja välittää kokeneita jäseniä yritysten hallituksiin.

Lakea on 15 pohjalaisen kunnan omistama yhtiö ja valtakunnallisesti toimiva asumisen ammattilainen. Lakea rakennuttaa asuntoja, tarjoaa rakennuttamispalveluita muille toimijoille ja harjoittaa vuokraustoimintaa omistamissaan kiinteistöissä. Lisäksi Lakea tarjoaa laadukkaita isännöintipalveluita. Lakea on myös puukerrostalorakentamisen edelläkävijä. Lakealla on toimipisteet Seinäjoella, Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Yhtiö on toiminut vuodesta 1975. www.lakea.fi