Melaniemeen syntyy uuden kerrostalon myötä kohtuuhintaisia asuntoja – rakennustyöt pian käyntiin

Uutiset

Melaniemeen syntyy uuden kerrostalon myötä kohtuuhintaisia asuntoja – rakennustyöt pian käyntiin

Vaasan Melaniemeen lähdetään tämän kevään aikana rakentamaan uusinta Lakea Oy:n kerrostaloa. Asunto Oy Vaasan Sammallehdon suunnittelussa on panostettu kustannustehokkaisiin ratkaisuihin sekä asumismukavuuteen. Asuntojen asiakirjat, tiedotteet ja esimerkiksi pintamateriaalivaihtoehdot ovat asiakkaiden saatavilla sähköisessä ohjelmassa.

Osoitteeseen Mittarikatu 1 B nousevan talon yhteensä 32 asuntoa jakautuvat kooltaan 28,0 m² yksiöiden ja 93,0 m² neljän huoneen perheasuntojen välille.

Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua kertoo viisikerroksinen Sammallehdon tarjoavan vaihtoehdon niin keskusta- kuin omakotitaloasumiselle hintojensa, sijaintinsa sekä asuntokokojensa puolesta.

– Sammallehdon kohdalla tarjoamme Vaasan markkinoille hyvinkin edullisia asuntoja verrattuna esimerkiksi keskustan hintoihin. Kalliilla osaavat kaikki rakentaa, mutta kun lähdetään rakentamaan hyvää ja järkevänhintaista, se vaatii jo enemmän, Heinua toteaa.

Lakean projektipäällikkö Ari Nyman kertoo talon nousevan istutuksiltaan ja oleskelualueiltaan pääasiallisesti valmiiseen avaraan pihapiiriin viime vuonna valmistuneen kuusikerroksisen Lakean puukerrostalon viereen. Oma tontti on jaettu hallinnanjakosopimuksella sille rakennettavien talojen kesken. Tontin länsilaidalle on tulevaisuudessa suunnitteilla yksi kerrostalo lisää.

– Sammallehdon kanssa samaan aikaan tontille rakennetaan autokatos. Sen yhteyteen tehdään valmiiksi varaukset, jotta autopaikkoihin saadaan tarvittaessa lisättyä sähköautojen latausmahdollisuus, Nyman jatkaa.

Tontilla jo sijaitsevan puukerrostalon asukkaat ovat tuoneet esille Melaniemen rauhallisuuden, luonnonläheisyyden ja ulkoilumahdollisuudet sekä samalla palveluiden ja keskustan läheisyyden.
 

Neljä miestä neuvottelupöydän äärellä Sammallehdon urakkasopimuspaperit edessään.
Asunto Oy Vaasan Sammallehdon hankkeen urakkasopimusten allekirjoitustilaisuudesta. Kuvassa järjestyksessä vasemmalta Kim Mäenpää, MKM Solutions Ab Oy, Jens Björkskog, Bravida Oy, Ari Nyman, Lakea Oy ja Petri Alapelto, Are Oy.

Asunnon hankkeen alkuvaiheessa varaavilla on mahdollisuus valita tulevan asuntonsa pintamateriaaleja. Pintamateriaalivaihtoehdot, kuten myös asuntoja koskevat asiakirjat ja esimerkiksi Lakean Sammallehtoa koskevat viestit ovat nähtävissä perinteisten kanavien lisäksi Lakean asiakkailleen tarjoamassa internetpohjaisessa HomeRun-ohjelmassa.

Sammallehdon asunnoissa tulee olemaan kaukolämpöön liitetty vesikiertoinen lattialämmitys, ovipuhelimet ja suuressa osassa asunnoista lasitetut parvekkeet sekä oma sauna. Taloyhtiön yhteisiin tiloihin lukeutuu pyykinpesutilan ja ulkoiluvälinevaraston lisäksi asukkaiden vapaasti sisustettavissa oleva askartelutila. Sisäänkäynnin läheisyyteen käytävään tulee käyttöön Lakean sähköinen ilmoitustaulu.

– Urakoitsijana hankkeessa toimii Pietarsaarelainen MKM Solutions Ab Oy. Allekirjoitimme urakkasopimukset 17.3. ja rakennustyöt päästään aloittamaan kevään aikana, Nyman kertoo.

Sammallehdon arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu loppukesään 2023.

 

Lisätietoa:

Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
Sisustussuunnittelija, SisAk
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi