Niemenkulman rakennustyöt käynnistyvät suunnitellusti Kokkolan keskustassa

Uutiset

Niemenkulman rakennustyöt käynnistyvät suunnitellusti Kokkolan keskustassa

Asunto Oy Kokkolan Niemenkulman urakkasopimukset allekirjoitetaan kesäkuun aikana ja rakennustyöt päästään aloittamaan elokuussa. Lakea Oy:n Kokkolaan osoitteeseen Isokatu 7 rakennuttama Niemenkulma tuo keskustaan yhteensä 70 uutta omistusasuntoa.

”Työt tontilla alkavat elokuussa Isokadun puolella olevan vanhan Niemen kiinteistön kellarirakenteiden purkutöillä ja maarakennustöillä”, kertoo Lakean projektipäällikkö Matti Malviniemi.

”Nimenkulman rakennus alkaa näkyvästi nousemaan syksyllä pari kuukautta kaivuu- ja maanrakennustöiden jälkeen.”

Osoitteeseen Isokatu 7 rakennettava Niemenkulman taloyhtiö koostuu kahdesta neljäkerroksisesta talosta, joista löytyy asuntoja 22 m2 yksiöistä 109,5 m2 viiden huoneen asuntoon.

Asunnoissa on kaukolämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys sekä huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihto. Kodit on varustettu myös kameraovipuhelimilla.Malviniemi kertoo Niemenkulman erikoisuutena olevan joihinkin asuntoihin suunnitellun parvekemaisen, liukulasillisen viherhuoneen lattialämmityksellä varustettuna. Muutamassa asunnossa on myös lasikatollinen ja seinälasituksella varustettu kattoterassi.

Talojen ensimmäiseen kerrokseen tulee viisi liiketilaa kivijalkaliikkeitä tai toimistokäyttöä varten. Kellarikerroksesta löytyvät taloyhtiön yhteistilat kuten pesula, saunatilat ja varastot sekä asukkaiden autopaikoitus.

”Niemenkulma on herättänyt paljon positiivisia tunteita ja kiinnostusta”, kertoo Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua.

”Taloissa on vielä muutamia eri asuntokokoja vapaana, joten nyt viimeistään kannattaa ottaa yhteyttä asuntomyyntiimme, jos haluaa varata uuden kodin keskeltä Kokkolaa.”

 Niemenkulmasta asunnon varaavat voivat vaikuttaa rakennustöiden aikana asuntonsa pintamateriaaleihin.

”Lakea tarjoaa neljä sisustamisen ammattilaisten valitsemaa sävy- ja materiaalikokonaisuutta, mutta materiaaleja voi myös poimia muista kokonaisuuksista oman maun mukaan, jotta kodista tulee juuri omannäköinen”, Katariina kuvailee.

Niemenkulman asuntojen arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu kevääseen 2022.

Asunto Oy Kokkolan Niemenkulman pääurakoitsijana tulee toimimaan Pietarsaarelainen Nordic Rakennus Oy. LVIA- urakoitsijana hankkeessa tulee olemaan Ratech Oy ja sähköurakoinnista tulee vastaamaan Are Oy.


Lisätietoa:
Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
Sisustussuunnittelija, SisAk
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi