Odotettu muuttopäivä Kokkolan keskustassa; Niemenkulman asunnot valmistuivat Isokadulla

Uutiset

Odotettu muuttopäivä Kokkolan keskustassa; Niemenkulman asunnot valmistuivat Isokadulla

Kokkolan keskustassa Isokatu 7:ssä sijaitseva As Oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut ajallaan ja asuntojen avaimet luovutettu asukkaille tiistaina 12.4. Hankkeen alkutaival ei ollut mutkaton ja onnistuakseen vaati rakennuttajalta, Lakea Oy:ltä, eritystä ammattitaitoa.

Lakea Oy osti Niemenkulman tontin jo kesällä 2011.

– Ulkopuolisista, meistä riippumattomista syistä vastaan tulleiden haasteiden takia tämä ei ollut meille rakennuttajana alkupuoleltaan yksinkertainen hanke. Niemenkulman hankkeen eteenpäin vieminen on vaatinut Lakean henkilökunnalta erityistä ammattitaitoa, panostusta ja joustavuutta, Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua kertoo.

– Asiakkaiden luottamusta on kannettu henkilökohtaisestikin pitkänä työmaa-aikana. Lakea on isona ja kokeneena toimijana pystynyt hienosti kantamaan kaikki hankkeeseen liittyvät vastuut ja nyt tämä kohta Isokadulla on vihdoin kokenut todellisen muodonmuutoksen ja kasvojen kohotuksen, hän jatkaa.

Neljäkerroksinen okranvärinen talo Kokkolan keskustassa.
Asunto Oy Kokkolan Niemenkulman Isokadun puoleinen talo.

Kattohuoneistoja ja asuntopihoja

Niemenkulman myyntitilanne kertoo yhtiöön kuuluvan kahden neljäkerroksisen talon asuntojakauman onnistuneen; 70:stä asunnosta tällä hetkellä 65 on myyty ja loput viisi alustavasti varattuja. Katutasossa sijaitsevat liiketilat ovat myös herättäneet kiinnostusta ja kaksi Isonkadun puoleista tilaa on jo myyty.

– Asuntotyyppien monimuotoisuus on yksi Niemenkulman suurimpia vahvuuksia. Variaatio on valtava; taloissa on erilaisia asuntoja moniin tarpeisiin kattohuoneistoista aina maantason asuntopihallisiin huoneistoihin, mikä on uutta Kokkolassa ydinkeskustassa, Heinua toteaa.

Hän kuvailee omalla tontilla sijaitsevan taloyhtiön 22,0 m²–109,5 m² asuntojen sisältävän 70 selvästi toisistaan erilaista ja persoonallista kotia, varsinkin kun huomioon otetaan myös asuntojen pintamateriaalien valittavuus rakennustöiden aikana.

– Olemme saaneet toiminnastamme hyvää asiakaspalautetta koko hankkeen ajan. Kuuntelemme kaikkia palautteita tarkalla korvalla, jotta voimme entisestään parantaa Lakean asuntotuotantoa seuraavaan hankkeeseen, Heinua kertoo.

Niemenkulman asunnoissa tehtiin rakennustöiden aikaan paljon asiakkaiden valitsemia pintamateriaalimuutoksia.

Hyvät yhteistyösuhteet läpi hankkeen

– Niemenkulman työmaa on ollut haastava, koska rakennukset ja niiden kellari ovat yhtä isot kuin tontti, Lakean projektipäällikkö Matti Malviniemi kuvailee.

Hän kertoo Lakean olevan erittäin tyytyväinen hankkeessa mukana olleisiin urakoitsijoihin.

– Työmaalla on ollut tosi hyvä rakennuttaja-urakoitsija -henki. Olemme pitäneet tiheästi palavereja ja niissä on aina saatu kaikki asiat hoidettua, hän kuvailee.

Pääurakoitsijana Asunto Oy Kokkolan Nimenkulman hankkeessa toimi Pietarsaarelainen Nordic Rakennus Oy. LVIA- urakoinnista vastasi Ratech Oy ja sähköurakoitsijana toimi Are Oy.

Ilmojen lämmittyä Niemenkulman tontilla tehdään vielä joitain ulkopuolisia töitä, kuten esimerkiksi pihan istutukset.

 

Lisätietoa:

Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
Sisustussuunnittelija, SisAk
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi