Puu huokuu kauneutta ja rauhaa

Uutiset

Puu huokuu kauneutta ja rauhaa

Grand Designs Suomi -sarjan neljännessä jaksossa unelmien vapaa-ajan koti rakennetaan hirrestä. Puurakentaminen on alkanut saavuttaa ansaitsemaansa suosiota myös kerrostaloissa, ja Lakealla on ollut kehityksessä tärkeä rooli.

Hirsitalojen laatua, hengittävyyttä ja kestävyyttä kehutaan tämän tästä. Siksi puu onkin mainio ratkaisu myös kerrostaloihin. Sillä on rakentamisessa pitkät perinteet ja se sopii optimaalisesti Suomen maisemiin ja sääoloihin. Puu on paitsi ekologinen, myös esteettinen elementti. Se on materiaalina jo itsessään kaunis ja rauhoittava.

Uusimmassa Grand Designs Suomi -jaksossa tutustutaan puusta rakennettuun vapaa-ajan asuntoon Kirkkonummen Hirsalassa. Rauhallisuus ja kauneus olivat myös tämän kohteen asukkaille tärkeitä unelmakodin rakennuselementtejä. Kolmea hirsitaloa ympäröivä luonto tahdottiin säilyttää mahdollisimman koskemattomana. Upean merenrantatontin männyt antavatkin intiimiä suojaa, mutta ne inspiroivat myös ulkoseinien värimaailmaa.

 

Lakea on puurakentamisen pioneereja

Lakean ensimmäinen oma puukerrostalo valmistui Seinäjoelle vuonna 2013. Ensimmäiset ideoinnit aiheesta oli kuitenkin tehty jo seitsemän vuotta aiemmin. Vuonna 2014 rakennettiin Jyväskylän Puukuokka sekä Turun Palvelukoti, ja vuosien varrella puurakentaminen on kehittynyt hurjaa vauhtia.

Lakean massiivipuurakenteiset elementit rakennetaan sisätiloissa, jolloin ne voidaan kuljettaa suojattuna katetulle työmaalle ja kasata yhteen. Silloin elementit eivät missään prosessin vaiheessa altistu vesisateille.

 

 

Rauhoittumista ja laatuaikaa ystävien kesken

Hirsalan puutalokompleksi on suunniteltu perheen vapaa-ajan kodiksi, mutta se toimii myös viihtyisänä palaveri- ja tapaamispaikkana. Suuri makuuhuone, toimiva työtila, pitkä ruokapöytä ja avara olohuone mahdollistavat illanvietot ystävien kanssa tai kokoustamiset työporukalla.

Tilaratkaisujen joustavuus elämän eri tarpeisiin on tärkeä suunnittelun kriteeri myös Lakealla. Kodin täytyy kestää aikaa ja mahdollistaa monimuotoiset kotiunelmat. Hirsalassakin yksilölliset ratkaisut vaativat tarkkuutta sekä suunnittelu- että rakentamisvaiheessa. Projektin laajuus ja suunnittelutyön yksityiskohtaisuus meinasivat tulla yllätyksenä, mutta nyt kun unelmien koti on valmis, on taas aikaa sekä ystäville että ihan vain rauhoittumiselle perheen kesken.

 

Lakea ja Grand Designs Suomi tuovat yhteistyössä uusia inspiraatioita unelmiesi ulottuville. Lakeammat unelmat rakennetaan aina elämän monimuotoisuutta ajatellen, olipa unelmiesi rakennusmateriaalina puu tai mikä tahansa muu laadukas ja kestävä ratkaisu. Grand Designs Suomi -ohjelman jaksot näet MTV3-kanavalla torstaisin klo 21 sekä MTV Katsomosta.