Puukerrostalo Tampereen Härmälänsydän rakennetaan suurelta osin valmiiksi jo tehtaalla sisätiloissa

Uutiset

Puukerrostalo Tampereen Härmälänsydän rakennetaan suurelta osin valmiiksi jo tehtaalla sisätiloissa

Tampereelle Härmälään rakennettavan puukerrostalo Asunto Oy Tampereen Härmälänsydämen myötä osoitteeseen Tarmonkuja 4 syntyy yhteensä 23 asuntoa. Talon tilaelementtien rakennustyöt aloitetaan syksyllä tehtaan sisätiloissa ja työmaalla.

Neljäkerroksisesta Härmälänsydämestä tulee löytymään omistusasuntoja 29,5 m2 yksiöistä 64,0 m2 kolmioihin. Luonnollinen puupinta on näkyvästi esillä myös sisällä asunnoissa.


Puutalo betonisin kylpyhuone-elementein

Härmälänsydän eroaa perinteisistä, paikalla rakennettavista taloista siinä, että sen tilaelementit rakennetaan sisätiloissa elementtitehtaalla, suojassa sääolosuhteiden vaihteluilta. 

Vaikka tontilla ei vielä näy merkkejä asunnoista, niiden valmistelutyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Asunnoissa on keittiöitä myöten kaikki valmiina, kun elementit tuodaan tontille, jossa niiden asennustyöt alkavat näkyvästi vasta syksyllä 2020.

“Härmälänsydämen puiset tilaelementit ovat CLT-massiivipuulevyä, eli talossa on massiivipuurunko”, Lakean projektipäällikkö Petri Iloviita kertoo.

“Lakean kehittämässä Sydänpuu–konseptissa erityispiirteenä on se, että kylpyhuoneet ovat omia betonisia tilaelementtejään. Niiden ympärille asennetaan asuntojen kuivat tilat puisista tilaelementeistä.“

Härmälänsydämen puiset tilaelementit valmistaa Kuhmolainen Elementti Sampo ja betoniset Karanttia-moduulikylpyhuoneet Rakennusbetoni- ja Elementti Oy.

Tampereen kaupunki painottaa ja kannustaa puurakentamista alueellaan. Kaupunki osallistuu esimerkiksi Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla –hankkeeseen, jonka yhtenä tavoitteena on tilanne, jossa vähintään 10% Pirkanmaan uusista kerrostalokohteista olisi puurakenteisia.Yhteisöllinen kortteli palveluiden ja kulkuyhteyksien varrella

”Härmälänsydän tarjoaa viihtyisää ja ekologista asumista idyllisessä puukerrostalossa”, kuvailee Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala.

Korttelin yhteispiha valmistuu jo kesäkuussa.

“Talojen ympäröimällä monipuolisella pihalla on asukkaiden yhteiskäytössä esimerkiksi pieni kasvihuone, istutuslaatikoita, ja grillikatos. Sieltä löytyy myös leikkipiha ja muutama kuntoiluväline”, Petri kuvailee.

Talon sijainnissa yhdistyvät luonnonläheisyys sekä kaupunkimainen asuminen palveluiden lähellä. Talo rajoittuu takapihaltaan Vähäjärven ulkoilureittiin ja sitä myöten vehreään puistoalueeseen Pirkkahallin suunnalla. Härmälänrannan järvimaisemiin kävelee reilussa kymmenessä minuutissa.

“Härmälänsydän on yksittäinen kortteli vanhan kaupunginosan sisällä ja sillä on siten rauhallinen ja valmis alue ympärillään”, Petri summaa.

Talo sijaitsee Tampereen ja Pirkkalan rajalla, noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

”Härmälän omien palveluiden lisäksi kävelymatkan päästä Pirkkalan puolelta löytyy monipuolisesti kauppoja ja palveluita”, Oona kertoo.

”Härmälänsydämestä on myös hyvät kulkuyhteydet, sillä lähibussipysäkiltä kulkevat useat bussilinjat esimerkiksi Tampere-Pirkkala lentoasemalle sekä keskustan suuntaan.”

Asuntojen muuttopäivä sijoittuu tämän hetken arvion mukaan kesäkuuhun 2021.


Lisätietoa:
Oona Mäki-Rajala
myyjä, Lakea Oy
puh.050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi