Puutaloasuminen Omaksi-asunnossa kiinnostaa Turun Linnanfältin alueella

Uutiset

Puutaloasuminen Omaksi-asunnossa kiinnostaa Turun Linnanfältin alueella

Osoitteeseen Amiraalistonkatu 11 nousevan Asunto Oy Turun Amiraali 2:n rakennustyöt on aloitettu ja sen Omaksi-asuntojen arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu kesään 2021. Amiraali 2:n puisista suurelementeistä rakennetut asunnot ovat saaneet osakseen paljon kiinnostusta.

Kaikki asunnot on tällä hetkellä varattu.

Lakea Oy:n rakennuttama Turun Amiraali 2 muodostuu kaksi- ja kolmikerroksisista kahdesta asuintalosta sekä piharakennuksesta. Talot tuovat Linnanfältin puutaloalueelle yhteensä 30 uutta asuntoa, 27,0 m2 yksiöstä aina 93,5 m2 neljän huoneen asuntoon.

Vieressä sijaitseva Turun Amiraali 1, niin ikään Lakean kohde,  valmistui helmikuussa 2019. Amiraali 1:n ja Amiraali 2:n muodostama suojaisa, yhteispihallinen kortteli sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Turun keskustasta.

”Amiraali 2:n asunnot edustavat hyvin ympäristöystävällistä, turvallista ja  terveellistä puutaloasumista”, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide toteaa.


Havainnekuva Amiraali 2:n 93,5 m2 neljän huoneen asunnosta

Amiraali 2 on toteutettu Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla.

”Usein asiakkailla on mielikuva, että puurakentaminen on kalliimpaa kuin betonirakentaminen. Amiraali 2 on kuitenkin hintatasollisesti hyvin kilpailukykyinen betonirakentamiseen nähden”, Heide kertoo.

Omaksi-rahoitusmalli mahdollistaa pääsyn vastavalmistuneeseen asuntoon 7% pääomalla asunnon kokonaishinnasta. Omaksi-maksun suorituksen jälkeen asunnossa asutaan vuokralla kasvattaen omistusosuutta jokaisen vuokranmaksun yhteydessä ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua jäljellä olevan asunnon hinnan voi maksaa loppusuorituksella, jonka jälkeen asunto on tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.

Asunto Oy Turun Amiraali 2:n urakoitsijana toimii Priima-Yhtiöt -ryhmään kuuluva Turun Teollisuuden Rakentajat Oy.

”Uskon, että Linnanfält ja sen ympäröivät alueet edustavat tulevaisuuden suuntaa”, kertoo Turun Teollisuuden Rakentajien toimitusjohtaja Jari Rastas.

”Linnanfält on osa trendiä, jossa kokonaan uudenlainen asuinmiljöö kehittyy kiinnostavalle alueelle,  jolla on ollut aiemmin muun tyyppistä toimintaa. Linnanfält on viihtyisä jo itsessään. Vieressä on Aurajoen rantamaisemat sekä vahvaa Turkulaisen ja Suomalaisen historian konkreettisesti näkyvää perintöä.”

Rastas kokee Turun kehittämisen tärkeänä asiana. Hän kertoo esimerkiksi kulkuyhteyksien Linnanfältin alueelle olevan hyvät ja että tuore raitiotien sataman suuntaan suunniteltu linjaus parantaisi niitä entisestään.

”Tämä on myös korrelaatiossa kaupungin ekologisuuteen ja hiilineutraliuuden tavoitteeseen, joka Linnanfältissä erityisesti korostuu”, hän toteaa.


Amiraali 2:n 42,0 m2 kaksio, havainnekuva

”Puurakentamiselle suunnattu Linnanfältin alue on saanut paljon positiivista huomiota”, toteaa Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela.

Amiraali 2:n rakennustyömaalla kiinnitetään erityistä huomiota sääolosuhteilta suojautumiseen.

”Hankkeen erityispiirteisiin lukeutuu se, että rakennukset tehdään sääsuojan alla, mitä harvemmin betonirakentamisessa käytetään”, Koskela kertoo.

Amiraali 2:n runko alkaa näkymään työmaalla syksyllä 2020 ja rakennuksen harjakorkeus tavoitetaan loppuvuodesta. Rakennusaika on alustavasti 12 kuukautta siitä, kun työt on aloitettu tontilla. Asuntojen arvioitu muuttopäivä sijoittuu kesäkuulle 2021.

Suuren kiinnostuksen vuoksi kaikki ennakkomarkkinoinnissa olleet asunnot ovat varattu. Jos olette kiinnostuneet tulevista Turun alueen tai muista Etelä-Suomen tulevista kohteistamme ja haluatte antaa yhteystietonne, lähetän mielelläni ennakkotietoja jo hyvissä ajoissa ennen ennakkomarkkinointia.”

Pirjo Heide
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi