Sähköisten palveluiden kehitys siivitti Lakean vuotta 2019

Uutiset

Sähköisten palveluiden kehitys siivitti Lakean vuotta 2019

Lakea jatkoi hyvää tulostaan myös vuonna 2019. Palveluliiketoiminta otettiin mukaan yrityksen strategiaan ja vuotta väritti tietojärjestelmien monipuolinen kehitystyö. Myös puurakentaminen ja sen kehittäminen säilyivät vahvana osana yrityksen toimintaa.

Lakean vuoden  2019 toiminnan keskiössä olivat eri osastojen toimintaa tukevat ja tehostavat järjestelmäuudistukset.

”On hieno asia, että uudistukset tehtiin. Tämän hetkisessä koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa on todella ollut hyötyä mahdollisuudesta tehdä etätöitä sekä palvella asiakkaita hyvin myös digitaalisesti”, kertoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

”Veimme viime vuonna vahvasti strategiauudistusta eteenpäin ja siihen otettiin mukaan myös palveluliiketoiminta. Tulevaisuudessa palvelemme asiakkaitamme yhä paremmin digitaalisesti”.

Yksi vuoden 2019 kohokohdista oli Lakean rakennuttaman puukerrostalo Asunto Oy Jyväskylän Puukuokan saama Vuoden parhaat ARA-neliöt –palkinto. Puurakentaminen jatkaa tulevaisuudessakin vahvasti mukana Lakean strategiassa.

Lakean tulos oli vuonna 2019 edelleen erittäin hyvä, vaikka rakennuttamishankkeiden määrästä johtuen siinä ei päästy aivan edellisen vuoden tasolle.

”Toimintaamme kuuluu normaalina vuosittainen rakennushankkeiden määrän vaihtelu”, Mantila toteaa.

Tehokkaasti hallittavissa olevan kokonsa, monipuolisen asuntokantansa ja palveluidensa ansiosta Lakea kykenee sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin.

Vuokra-asuntojen tuotot ovat yhtä suuri osa konsernin liikevaihtoa kuin rakennuttamisen ja asuntomyynnin muodostama kokonaisuus. Myös isännöinti kuuluu oleellisena osana Lakean palveluihin ja yrityksen kehittämä Omaksi-asuntorahoitusmalli on herättänyt koko ajan kasvavassa määrin kiinnostusta.

”Tavoitteemme on jatkaa tasaista ja vahvaa kasvuamme myös tulevaisuudessa”, Mantila summaa.

Lakea Oy:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 15.5.2020 ja uusi hallitus on seuraava:

Jorma Rasinmäki, Seinäjoki, puheenjohtaja
Lars-Erik Wägar, Vaasa, varapuheenjohtaja
Satu Kankare, Lapua
Reino Herlevi, Kokkola
Lasse Anttila, Alavus


Lisätietoa:

Timo Mantila
toimitusjohtaja, Lakea Oy
puh. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi