Seinäjoelle valmistuneessa talossa arvostetaan asuntokohtaista jäähdytystä

Uutiset

Seinäjoelle valmistuneessa talossa arvostetaan asuntokohtaista jäähdytystä

Viisikerroksinen Asunto Oy Seinäjoen Marttilankranni valmistui maaliskuun lopulla Seinäjoen keskustan viereen osoitteeseen Vapaudentie 42. Tontilta puretun, vuonna 1962 rakennetun vuokra-asuntotalon tilalle nousseet 20 omistusasuntoa sisältävät monipuolisia asuntopohjia yksiöistä 108 m2 kattohuoneistoon. Talon ensimmäisessä kerroksessa on myös yksi liiketila.

– Talo on suunniteltu nimenomaan tälle tontille istuvaksi ja saatu paljon ikkunapinta-alaa sisältävistä asunnoista monipuoliset näkymät ympäröivään maisemaan. Se on erikoisuus, jota ei läheskään aina pystytä toteuttamaan, toteaa Lakean tekninen rakennuttaja Oiva Nyrhilä. 

Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala kertoo, että Marttilankrannin asukkaita on viehättänyt asuntojen tilavat pohjaratkaisut, valoisuus sekä laadukkaat materiaalit.

– Etenkin nyt, kun mennään kesää kohti, myös asuntojen jäähdytys on tullut asiakkaille positiivisena yllätyksenä. Ei tarvitse miettiä ilmalämpöpumpun hankkimista ja asentamista taatakseen asumismukavuuden myös helteillä, kun asuntokohtainen jäähdytys löytyy Marttilankrannista valmiina, hän kertoo.

Valoisa makuuhuone, jossa on vaalea puulattia.
Kuva Marttilankrannin 75.0 m2 saunallisesta kolmiosta. Yläkuvassa 65,0 m2 kolmion keittiö.


Talon sijaintia Mäki-Rajala kuvailee erinomaiseksi.

– Vaikka talolta on vain muutaman minuutin kävelymatka keskustaan, kun siitä lähtee toiseen suuntaan, on yhtä nopeasti jokirannassa ja sen ulkoilumaastoissa. Jokiranta on mielestäni pala kauneinta Seinäjokea, hän toteaa.

Talon suunnittelussa on otettu huomioon keskustan läheisyys myös äänimaailman osalta.

– Marttilankrannissa on läpivalettu runko ja kaikki ulkoseinät ovat betonirakenteisia. Vaikka ollaan kaupungin sydämessä, mitkään äänet eivät turhan päiten kulkeudu sisällä, talossa on todella hyvä äänieristys, Nyrhilä kuvailee.

Asuntojen lämmitys on toteutettu kaukolämpöön liitetyllä vesikiertoisella lattialämmityksellä ja kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Suuressa osassa asunnoista on myös vaatehuone. Talossa on vielä muutama kolmio vapaana.


Lisätietoa:

Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi