Tulisitko vuokralle puukerrostaloon Vaasassa? Uudet kodit viehättävät laadulla ja luonnonläheisyydellä

Uutiset

Tulisitko vuokralle puukerrostaloon Vaasassa? Uudet kodit viehättävät laadulla ja luonnonläheisyydellä

Kuusikerroksinen puutalo Asunto Oy Vaasan Viherlehto valmistuu huhtikuun 2021 lopulla Melaniemeen osoitteeseen Mittarikatu 1. Talo tarjoaa ihanteellisia koteja luonnonläheisyydestä nauttiville – metsä ja vehreät ulkoilureitit alkavat käytännössä suoraan kotiovelta.

– Viherlehto sijaitsee vain viiden kilometrin päässä Vaasan keskusta, jonne pääsee todella hyvien liikenneyhteyksien kautta sujuvasti autolla tai polkupyörällä. Myös bussipysäkki sijaitsee talon läheisyydessä, Lakean vuokravälittäjä Mari Markus kertoo.

Päiväkodit, koulut ja kaupat sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä ja läheiseen Liisanlehtoon on lisäksi rakentumassa kauppakeskittymä.

Asunnon valoisa sisäänkäynti, jossa on peiliovellinen kaappi ja parkettilattia.


Talon toisesta kerroksesta on nyt mahdollista myös vuokrata asuntoja 1.5.2021 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Asukkaan puolelta irtisanomisaika on tällöin yksi kuukausi.

– Vuokrattavat asunnot ovat kooltaan kaksioita ja kolmiota. Yhteistä asunnoille on huolellisesti suunniteltu tilan käyttö, joka on mahdollistanut pienemmissäkin 35 m2 kaksioissa oman huoneen lepotilalle. Suurin osa tällä hetkellä rakennettavista pienistä asunnoista on pitkänomaisia huoneita, joita on hankala jakaa erillisiin makuu- ja oleskelutiloihin. Useimmat kuitenkin kaipaavat omaa yksityisyyttä ja vetäytymistilaa. Erillinen makuuhuone on ratkaistu Viherlehdossa onnistuneesti, Mari kertoo. 

Hyvä sisäilma ja pehmeä äänimaailma ovat osa puutalon ominaisuuksia

– Vuokralaiselle tämä on hieno mahdollisuus päästä vastavalmistuneeseen laadukkaaseen puukerrostaloon. Viherlehdon asunnoissa on käytetty kauniisti puuta niin lattia- kuin kattomateriaaleissa ja asunnon sisustuksessa toistuvat ympäröivästä luonnosta löytyvät maanläheiset sävyt, Mari kuvailee.

Keittiöiden varustukseen kuuluvat induktioliesi, kalusteisiin sijoitettu uuni, kylmäkalusteet sekä astianpesukone. Kylpyhuoneisiin on mahdollista sijoittaa pesutorni. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke.

Vaaleasävyinen avara Viherlehdon asunnon keittiö.


Puu itsessään on antibakteerinen rakennusmateriaali. Viherlehdon asuntojen hyvään sisäilmaan vaikuttaa sen lisäksi huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla.

– Viherlehdon yhtiöjärjestyksessä on myös päätetty, että talo on savuton kohde. Se tarkoittaa sitä, että tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla, yhteisissä tiloissa ja talon välittömässä läheisyydessä, Mari kertoo.

Hän kuvailee puurakenteisessa talossa olevan miellyttävä akustiikka ja erityisen pehmeä äänimaailma. Asuinmukavuutta tuo myös vesikiertoinen lattialämmitys.

Autokatos ja lämpötolppapaikkoja on mahdollista vuokrata erikseen. Yhteistiloissa asukkaiden käytössä on muun muassa saunatilat, askartelutila, kuivaushuone sekä ulkoiluvälinevarasto. Myös lemmikit ovat tervetulleita taloon.

Viherlehto on Lakean Omaksi-kohde, joten vaihtoehtona perinteiselle vuokrasopimukselle löytyy Omaksi-rahoitusmalli. Omaksi-vuokralaisena pääsee pienellä pääomalla uuteen kotiin ja kerryttää asuntoa pikkuhiljaa itselleen kuukausittaisella Omaksi-vuokralla. Omaksi asuja on toisin sanoen asuntosäästäjä, joka asuu vuokralla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisätietoa!Lisätietoa Viherlehdon vuokra-asunnoista:

Mari Markus
vuokravälittäjä, LVV, VuT, Lakea Oy
puh. 050 436  8474
mari.markus@lakea.fi


Lisätietoa Viherlehdon Omaksi-asunnoista:

Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi