Turun Linnanfältin puukerrostaloalue kasvaa

Uutiset

Turun Linnanfältin puukerrostaloalue kasvaa

Turun linnan lähelle rakentuva moderni puukaupunki Linnanfältti saa pian lisää seiniä ympärilleen, kun rakennuttajayhtiö Lakea aloittaa toisen puukerrostalokohteen rakentamisen alueelle. Loppuunmyyty Amiraali 1 saa viereensä 30 uutta asuntoa. Amiraali 2 -kerrostalokohteen on tarkoitus valmistua vuosien 2019–2020 vaihteessa.

Lakea rakennuttaa Linnafältin alueelle Amiraalistonkadulle kaksi uutta puukerrostaloa. Amiraali 2:n rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden aikana.

Ensimmäinen puukerrostalokohde Amiraali 1 valmistuu vuoden 2019 alussa. Sen asunnot varattiin loppuun jo ennen varsinaisen myynnin aloittamista. Lakean liiketoimintajohtaja Veikko Jokimäki uskoo, että samankaltaista kiinnostusta löytyy myös Amiraali 2:sta kohtaan.

”Myös Amiraali 2:n asuntojen odotetaan menevän nopeasti kaupaksi. Molemmat kerrostalot sijaitsevat erittäin hyvällä paikalla lähellä keskustaa, Turun linnaa ja Aurajokea”, Veikko Jokimäki sanoo.

Amiraali 2:n asunnot ovat tulossa ennakkomarkkinointiin niin sanottuina perinteisinä myyntikohteina. Amiraali 1:n asunnot ovat Omaksi-konseptin mukaisia asuntoja, joista ostajat lunastavat itselleen pienen prosenttiosuuden ja maksavat asuntoa omaksi 20 vuodessa vuokran yhteydessä.

 

Vanhan puukerrostalomiljöön tuntua modernilla twistillä

Amiraalit on rakennettu vanhaa puutaloaluemiljöötä kunnioittaen, mutta samalla modernia puurakentamista hyödyntäen. Molemmat 2–3-kerroksiset Amiraali-kerrostalot on suunnitellut arkkitehti Caterina Casagrande.

Amiraali 2:een on suunnitteilla yhteensä 30 asuntoa, joiden koko vaihtelee 27 neliön yksiöistä yli 90-neliöisiin perheasuntoihin. Kohteeseen rakentuu myös viisi noin 20 neliön liiketilaa, jotka yksin tai yhdistettynä soveltuvat esimerkiksi palvelu- ja vastaanottotiloiksi.

Amiraali 2 rakentuu puisista suurelementeistä, jotka asennetaan paikan päällä Linnanfältissä. Kohteen erikoisuus on modernia ilmettä henkivä kattomuoto, jonka harjan suunta eroaa perinteisemmän rakennustyylin katoista.

Linnanfälttiin rakentuu tulevien vuosien aikana puukerrostaloja ja rivitaloja noin 1000 asukkaalle. Alueen arvioidaan valmistuvan 2020-luvun alkuvuosina. Linnanfältin asuinalue on puurakentamisen edistämisohjelman 2004–2010 valtakunnallinen pilottikohde.

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Veikko Jokimäki, puh. 040 506 0860, veikko.jokimaki@lakea.fi
Liiketoimintajohtaja Kristian Korpela, puh. 050 568 0056, kristian.korpela@lakea.fi