Turun Linnanfältin puutalokorttelissa muutettiin uusiin Omaksi-asuntoihin

Uutiset

Turun Linnanfältin puutalokorttelissa muutettiin uusiin Omaksi-asuntoihin

Lakea Oy:n rakennuttama Asunto Oy Turun Amiraali 2 on valmistunut Turun Linnanfältiin. Kaksi- ja kolmikerroksisesta asuintalosta muodostuvan taloyhtiön asunnot ovat Lakean kehittämiä Omaksi-asuntoja.

Osoitteessa Amiraalistonkatu 11 sijaitseva, puisista suurelementeistä rakennettu Turun Amiraali 2 jakaa tontin vuonna 2019 valmistuneen, niin ikään Lakean rakennuttaman Turun Amiraali 1:n kanssa.

– Näillä kahdella taloyhtiöllä on oma miellyttävä ja suojaisa miljöönsä. Talojen välissä on erillinen rakennus, jossa sijaitsee myös asukkaiden yhteyskäytössä oleva pihasauna, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kuvailee.

Heide kertoo Linnanfältin viihtyisän puukorttelialueen ja puurakentamisen kiinnostaneen paljon asiakkaitaan. Myös Linnanfältin keskustan- ja satamanläheinen sijainti on saanut kiitosta.

Kadulta päin otettu kuva vaaleasta kaksikerroksisesta puutalosta.
Kuva Asunto Oy Turun Amiraali 2:sta kesäkuulta, hieman ennen taloyhtiön valmistumista.


Lakean projektipäällikkö Urpo Koivusaari korostaa Turun Amiraali 2:n kohdalla hyvää yhteistyötä rakennusurakoitsijan kanssa.

– Urakoitsija Turun Teollisuuden Rakentajat Oy:llä on ollut työmaalla hyvä yhteishenki ja jämäkkä ote ja he ovat pitäneet meidät hyvin ajan tasalla töiden etenemisestä, Koivusaari kiittelee.

Turun Amiraali 2 on toteutettu Lakean kehittämällä Omaksi-rahoituksella, joka mahdollistaa omaan asuntoon kiinni pääsyn ilman suurta henkilökohtaista asuntolainaa.

Rakenteilla olevan tai vastavalmistuneen Omaksi-asunnon kohdalla ennen muuttoa maksetaan 7 % asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen yhtiölainaa lyhennetään kuukausittain vuokranmaksun yhteydessä niin, että 20 vuoden asumisen jälkeen asunnon hinnasta on jäljellä noin 40 %. Tämän summan, eli loppukauppahinnan suorituksen jälkeen asunnosta tulee tavallinen omistusasunto.

Turun Amiraali 2:n asuntojen avaimet luovutettiin asukkaille 1.7.2021. Hankkeen pihatyöt valmistuvat heinäkuun lopussa. Taloyhtiössä on vielä muutama asunto ja liiketila myynnissä.


Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi


Yläkuva: Asunto Oy Turun Amiraali 2:n Asukas Lilia Mäkelä Lakean isännöitsijä Juha Tornbergin kanssa taloyhtiön pihalla.