Vaasan korkeimman puukerrostalon rakennustyöt alkavat Melaniemessä

Uutiset

Vaasan korkeimman puukerrostalon rakennustyöt alkavat Melaniemessä

Vaasan Melaniemeen suunnitellun kuusikerroksisen Asunto Oy Vaasan Viherlehdon rakennustyöt aloitetaan kesäkuussa. Osoitteeseen Mittarikatu 1 nousevan puukerrostalon 32 asuntoa tulevat olemaan Lakean Omaksi-asuntoja.

Normaalista rankarakenteisesta puutalosta poiketen Viherlehdon rakennusmateriaalina käytetään tiiviitä ja kestäviä massiivipuisia tilaelementtejä. Ekologinen ja terveellinen rakennusmateriaali sopii erityisen hyvin Melaniemen luonnonläheiselle, rauhalliselle tontille.


Omaksi-asuntoja moneen elämäntilanteeseen

Viherlehdossa tulee olemaan neljää eri asuntokokoa, joista pienimmät ovat tehokkaasti suunniteltuja 35 m2 ja 42,5 m2 kaksioita. Niiden lisäksi talosta löytyy 65,0 m2 kolmioita sekä 85,5 m2 neliöitä. Kaikissa asunnoissa on jätetty reilusti tilaa oleskelulle ja ikkunoista aukeavat näkymät vähintään kahteen suuntaan.

Puu on materiaalina esillä myös sisällä valoisissa asunnoissa.

”Puupinnasta voidaan jättää näkyville tietty osuus ja sitä ollaan pyritty Viherlehdossa maksimoimaan määräysten puitteissa.  Näin asukas tuntee, että hän asuu puusta rakennetussa talossa”, Lakean projektipäällikkö Ari Nyman kertoo.

”Vielä vapaana olevien asuntojen pintamateriaalit on valittu huolella sisustuksen ammattilaisten toimesta siten, että ne sopivat hyvin talon henkeen”,  kuvailee Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua.

Viherlehdon asunnot ovat Lakean kehittämällä Omaksi-asuntorahoitusmallilla rakennettuja.

”Omaksi-rahoitusmalli on turvallinen valinta”, Katariina toteaa. 

”Lakea Omaksi-asunnon voi hankkia maksamalla ainoastaan 7% asunnon kokonaishinnasta rakennusaikana.  Asunnon hankkiva tietää kulut ennakkoon ja asuminen on siten selkeää ja turvallista.”Asuntojen rakennustyöt alkavat sisätiloissa

”Viherlehto tehdään mahdollisimman valmiiksi säältä suojassa kuivissa sisätiloissa”, Nymankertoo.

”Valmiit tilaelementit tuodaan tontille ja asennetaan omille paikoilleen. Projektipäällikön näkökulmasta tämä on uudenlaista rakentamista ja olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet hyviä yhteistyökumppaneita, joilla on vahva tieto ja taito tilaelementtirakentamisen saralla.”

Viherlehdon puiset tilaelementit valmistaa Kuhmolainen Elementti Sampo.

”Elementti Sampon silmin on erittäin iso asia, että alalla vakiintunut ja suuri toimija kuten Lakea luottaa Kuhmolaiseen laatuun ja –toimituskykyyn”, Elementti Sampon myynti- ja kehitysjohtaja Sauli Ylinen kertoo.

”Viherlehto on toinen kohde, jonka toimitamme Lakealle ja yhteistyötä on  tarkoitus tehdä myös tulevaisuudessa. Tällaiset pitkäaikaiset ja pitkäjänteiset asiakkuudet ovat parasta toimialakehittämistä mitä puurakentamisen kohdalla voi tehdä. Viherlehto toimii päänavaajana Vaasassa ja on siten meille iso ja tärkeä kohde .”

Ylinen kertoo näkevänsä puuelementtirakentamisen tärkeänä osana tulevaisuuden rakennushankkeita. Se vastaa osaltaan myös esimerkiksi hiilijalanjälkeen ja ympäristöystävällisyyteen liittyviin yhteiskunnallisiin haasteisiin.

”Nyt, kun on yksittäisestä pilottikohteesta on päästy jo tasaiseen tuotantoon, saadaan rakentamisen prosessiin tuotua teollinen tehokkuus ja siten kasvatettu puurakentamisen kilpailukykyä. Se on iso asia toimialalle tulevaisuudessa.”


Muuttopäivä sijoittuu keväälle 2021

Viherlehdon tontilla on tarkoitus päästä maarakennustöihin kesäkuun alussa ja  asuntojen arvioitu valmistuminen sijoittuu maaliskuulle 2021.

Alueena Melaniemi tarjoaa mahdollisuuden asua luonnon ja hyvien ulkoilumaastojen äärellä. Lähin ruokakauppa sijaitsee noin puolen kilometrin päässä ja läheiseen Liisanlehtoon on suunnitteilla uusia päivittäistavarakauppoja.

”Viherlehto tulee tarjoamaan laadukkaita ja nykyaikaisella tekniikalla varustettuja asuntoja kaikille niille, jotka haluavat asua hyvin ja ekologisesti sekä päästä omaan kotiin kiinni pienellä pääomalla”, Katariina summaa.

Tällä hetkellä Asunto Oy Viherlehdossa on vielä kaikkia asuntokokoja vapaana.

Kohteen arkkitehti on Marco Casagrande, pääurakoitsijana toimii Nordic Rakennus Oy ja elementtikylpyhuoneet toimittaa Rakennusbetoni- ja Elementti Oy.Lisätietoa:
Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
Sisustussuunnittelija, SisAk
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi