Vanha rautatieläisten talo peruskorjataan Ruukintie 18:sta Seinäjoella

Uutiset

Vanha rautatieläisten talo peruskorjataan Ruukintie 18:sta Seinäjoella

Lakea Oy suunnittelee Seinäjoella osoitteessa Ruukintie 18 sijaitsevan, vuonna 1947 valmistuneen talon peruskorjausta. Tällä hetkellä Lakean vuokra-asuntoja sisältävä entinen rautatieläisten asuintalo tulee peruskorjauksen jälkeen jatkamaan elinkaartaan asunto-osakeyhtiönä.

– Tämän tyyppisiä rakennuksia ei ole Seinäjoella kovin montaa ja haluamme tehdä peruskorjauksen esimerkiksi materiaalivalinnoissa perinteitä kunnioittaen ja vanhan rakennuksen arvokasta tunnelmaa korostaen, Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila kertoo.

Taloon lisätään peruskorjauksen yhteydessä kaksi hissiä ja lisää parvekkeita.

– Ruukintie 18 on tiilirunkoinen ja kestävä talo, mutta peruskorjauksen tarpeessa. Tulemme nykyaikaistamaan sen asuntojakaumaa ja -tekniikkaa saadaksemme nykyaikaisen talon vanhalla rungolla, Mantila kuvailee. 

Talossa on nyt 26 asuntoa, peruskorjatussa talossa tulee olemaan 30 omistusasuntoa yksiöistä viiden huoneen perheasuntoon.

– Ylimpään kerrokseen on suunnitteilla myös kaksi isoa kaksikerroksista loft-henkistä asuntoa, sillä hyödynnämme rakennuksen ullakkoa, joka ei ole tähän saakka ollut asuinkäytössä, Mantila kertoo.

Ruukintie 18 sijaitsee Seinäjoen keskustan välittömässä läheisyydessä ja kivenheiton päässä esimerkiksi tulevasta matkakeskuksesta.

Lakealla arvioidaan peruskorjaushankkeen valmistumisen sijoittuvan vuosien 2022-2023 taitteeseen.


Lisätietoa:

Timo Mantila
toimitusjohtaja, Lakea Oy
puh. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi