Vuonna 2022 Lakealla jatkettiin kehitystyötä ja puhallettiin yhteen hiileen

Uutiset

Vuonna 2022 Lakealla jatkettiin kehitystyötä ja puhallettiin yhteen hiileen

Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila toteaa vuoden 2022 tuliaisten rakennusalalle olleen odotettua haastavampia. Nousseet kustannukset vaikuttavat myös Lakean toimintaan. Toisaalta Mantila katsoo jo tulevaisuuteen todeten asuntomarkkinoiden laskun merkitsevän aina myös patoutunutta asuntojen tarvetta.

– Me Lakealla olemme tehneet yhdessä töitä muuttuneen tilanteen vaatimalla tavalla. Monia uusia hankkeita on suunniteltu pitkälle, vaikka aloitus odottaakin parempia aikoja, Mantila kuvaa.

Tilikauden 2022 aikana valmistui viisi Lakean asuntokohdetta, joissa on yhteensä 268 asuntoa ja 9 liiketilaa. Valmistuneista asunnoista 164 kpl oli Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla tuotettuja koteja ja 45 kpl puukerrostaloasuntoja. Vuoden 2022 lopussa käynnissä oli 3 hanketta, yhteensä 114 asuntoa.

Mantila toteaa Lakean olemassa olevien asuntojen teettävän työtä normaaliin tapaan. Lakealla on vuokrauksessaan 1.387 asuntoa ja 18 palvelutaloa. Isännöinnin ja vuokrauksen hyvä yhteistyö ja asiakaspalvelu ylläpitivät vuokra-asuntojen käyttöasteet erinomaisella tasolla.

Isännöinnissään Lakealla oli vuoden lopussa omia ja ulkopuolisia kohteita yhteensä 178 kpl.
 

Kehitystyötä Lakean lailla

Palveluliiketoiminnan ja digitaalisten palvelujen kehittäminen oli erittäin tärkeässä osassa Lakealla vuoden 2022 aikana. Lakea Living®-palvelukonsepti luotiin asiakaskokemuksen laadun parantamiseksi. Samalla Lakean kotisivuille julkaistiin laaja Asumisen opas- ja palvelusivusto sekä otettiin oma Lakea Living®-sovellus mobiilikäyttöön pilottikohteissa.

Prosessikuvausten kehittäminen on Lakealla jatkuva toiminto, jolla pyritään paremman loppulaadun varmentamiseen hankkeissa. Yritys on jatkanut määrätietoisesti myös puukerrostalorakentamisen kehittämistä. Kaikkiin Lakean käynnistyviin hankkeisiin otettiin vaatimuksena A-energialuokka sekä hiilijalanjäljen laskenta.

Vuonna 2022 Lakean uusina palveluina lanseerattiin Omaksi-asuntojen välityspalvelu sekä asiakassovellus, jossa asunnon ostaja voi valita kotinsa materiaalit ja kalusteet sekä olla yhteydessä kohteen asuntomyyntiin.
 

Kohti tulevaa

Lakean johtoryhmässä tapahtui muutoksia Anssi Mäkelän aloittaessa uutena Lakean rakennuttamisen liiketoimintajohtajana. Vuoden 2022 aikana hankittiin uusia rakennuspaikkoja kasvavilta kaupunkiseuduilta palvelemaan liiketoiminnan kasvua tulevina vuosina.

– Kun ajat ovat haastavia, pitää johdon vastata haasteeseen. Lakean hallitus ja johtoryhmä ovat siksi tiivistyneet entisestään, Lakean hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kiiskilä kertoo.

Lakea Oy:n uuden hallituksen kokoonpano:

Jaakko Kiiskilä, puheenjohtaja

Lars-Erik Wägar, varapuheenjohtaja

Niko Joensuu

Tero Kankaanpää

 

Lisätietoa:

Timo Mantila
toimitusjohtaja, Lakea Oy
puh. 050 581 8097
timo.mantila@lakea.fi