Jyväskylän Mannisenmäelle valmistui modernein yksityiskohdin varusteltuja Omaksi-koteja

Uutiset

Jyväskylän Mannisenmäelle valmistui modernein yksityiskohdin varusteltuja Omaksi-koteja

Asunto Oy Jyväskylän Varpu on valmistunut Mannisenmäentie 7:ään. Talon asunnot ovat Omaksi-asuntoja, jotka tarjoavat vaihtoehdon perinteiselle vuokra- ja omistusasumiselle.

Omalla tontillaan sijaitsevassa Jyväskylän Varpussa on 22 Lakea Oy:n kehittämällä Omaksi-rahoituksella toteutettua asuntoa 29,5 m² yksiöstä 110,5 m² viiden huoneen asuntoon.

– Varpu on moderni talo, jossa on pieniä arkea sujuvoittavia asioita. Talossa on esimerkiksi tageilla ja älypuhelimella avautuvat älylukot ja asuntojen eteisissä liiketunnistimella syttyvät valot. Keittiöissä on puolestaan USB-latauspisteet, Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kuvailee.

Huovinen kertoo olevansa iloinen asuntojen isoista ikkunapinnoista ja valoisuudesta.
 

Valoisa ja avoin olohuone-keittiö -tila.
Kuva Asunto Oy Jyväskylän Varpun 70,0 m² saunallisesta kolmiosta.

– Moni taloon muuttanut on ollut myös tyytyväinen asuntonsa avaraan olohuone-keittiöön. Asuntojen päätilat ja parvekkeet on suunniteltu näppärän tilaviksi, Huovinen toteaa.

Omaksi-asunto sopii niin vuokralla asujalle, joka haluaa kuitenkin samalla kartuttaa myös omaisuuttaan, kuin vaihtoehdoksi isolla henkilökohtaisella asuntolainalla ostetulle perinteiselle omistusasunnolle.

Rakenteilla olevan tai vastavalmistuneen Omaksi-asunnon hankkiessaan asukas maksaa ensin 7 % Omaksi-maksun asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen hän asuu vuokralla maksaen kokonaisvuokran yhteydessä kuukausittain lainanlyhennysosuutta.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi lunastaa omakseen loppusuorituksella, jonka jälkeen asunto muuttuu tavalliseksi omistusasunnoksi.

Lakean projektipäällikkö Niko Herranen kertoo Varpun työmaan valmistuneen suunnitelmien mukaisessa aikataulussa.

– Pääurakoitsijana hankkeessa toimi Lujatalo Oy ja työmaa on ollut valvojan ja työnjohdon puolesta hyvässä hoidossa, hän kiittelee.

Varpussa on vapaana vielä joitain kolmioita, mukaan lukien yksi 63,0 m² pohjakerroksen asunto, jonka lasitetun terassin kautta on käynti omalle tilavalle asuntopihalle.

Asuntojen avaimet luovutettiin asukkaille 28.9.2021. Onnea uusiin koteihin!

 

Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi