Kuopion Julkulaan valmistunut puukerrostalo saa asukkailtaan kiitosta

Uutiset

Kuopion Julkulaan valmistunut puukerrostalo saa asukkailtaan kiitosta

Julkulaan osoitteeseen Puijonsarventie 56 syyskuun lopulla valmistuneen seitsemänkerroksisen puukerrostalo Asunto Oy Kuopion Kaarnan asunnot ovat Omaksi-koteja. Puu rakennusmateriaalina on saanut kiitosta talon asukkailta.

Kuopion Kaarnassa on yhteensä 45 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Asukkaiden käyttöön talon viereen Kallaveden rannalle valmistuu lokakuun aikana niin ikään puurakenteinen rantasauna ja sen yhteydessä oleva laiturialue.

– Kaarnassa asutaan aivan järven äärellä ja useista asunnoista avautuvat huikeat maisemat. Talo on ollut tietyllä tapaa suunnan näyttäjä, Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kuvailee viitaten samalle tontille parhaillaan rakentuvaan toiseen Lakean puukerrostaloon, Asunto Oy Kuopion Nilaan.

Huovinen kertoo puukerrostaloasumisen kiehtovan monia Kuopiolaisia ja puuta arvostettavan ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina. Puukerrostalon sisäilma koetaan usein hyväksi ja talo terveelliseksi asua.
 

Vaalea seitsemänkerroksinen puukerrostalo järven rannalla.
Asunto Oy Kuopion Kaarnan Omaksi-kotien avaimet luovutettiin asukkaille 30.9.2021

Lakean kehittämät Omaksi-asunnot mahdollistavat pääsyn kiinni omaan asuntoon turvallisesti ilman suureen henkilökohtaiseen asuntolainaan sitoutumista. Asumismuoto sopii moneen eri elämäntilanteeseen vaihtoehdoksi niin perinteiselle vuokra- kuin omistusasumiselle.

Kaarna on koottu tehdashallin sisätiloissa valmistetuista kotimaisista puisista elementeistä. Tästä johtuen seitsemänkerroksisen talon rakentaminen tontilla eteni ripeään tahtiin perinteiseen kerrostaloon verrattuna.

– Kaarnan kohdalla nouseminen harjakorkeuteensa kesti noin seitsemän viikkoa laskettuna siitä, kun perustukset olivat jo valmiit, Lakean projektipäällikkö Niko Herranen kertoo.

Talo valmistui sopimuksen mukaisessa aikataulussa.

– Kohteen KVR-urakoitsijana toiminut JVR-Rakenne Oy on tehnyt paljon puurakennuksia tilaelementtitekniikalla ja on siten kokenut rakentaja alalla, Herranen kertoo.

Asunto Oy Kuopion Kaarnassa on vielä kaksi kolmiota ja yksiöitä vapaana.

Kaarnan kanssa lähes identtinen Asunto Oy Kuopion Nila valmistuu tontille syksyllä 2022.

Onnea uusiin koteihin!

 

Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi