Kuopion Julkulassa on aloitettu odotetun puukerrostalon rakennustyöt

Uutiset

Kuopion Julkulassa on aloitettu odotetun puukerrostalon rakennustyöt

Lakea Oy on aloittanut Omaksi-asuntorahoituksella toteutettavan puukerrostalon rakennustyöt Kuopion Julkulassa. Kallaveden äärelle osoitteeseen Puijonsarventie 56 nouseva Asunto Oy Kuopion Kaarna valmistuu vuonna 2021.

Seitsemänkerroksisessa talossa tulee olemaan yhteensä 45 asuntoa 31,5 m2 yksiöistä 66,5 m2 kolmioihin. Samaan aikaan Kaarnan kanssa tontille nousee myös puurakenteinen rantasauna ja sen yhteyteen laiturialue.

– Kaarnassa on onnistuttu hyvin asuntojen kokoluokissa, niissä on vaihtoehtoja laajassa skaalassa. Puupinta on esillä myös sisällä asunnoissa ja osasta kodeista avautuvat järvinäkymät, kuvailee Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen.


Havainnekuva valoisasta sisustetusta Kuopion Kaarnan kolmiosta.
Kaarnan 66,5 m2 kolmio. Havainnekuva, Lakea varaa mahdollisuuden muutoksiin.


Talo rakennetaan suurelta osin sisätiloissa

– Kaarnan asunnot rakennetaan sisätiloiltaan mahdollisimman valmiiksi elementtitehtaalla, josta ne kuljetetaan tilaelementteinä paikalleen. Myös tontilla rakennus suojataan säältä kerroksittain tehtävällä työmaa-aikaisella suojalla, Lakean projektipäällikkö Niko Herranen kertoo.

Massiivipuisista tilaelementeistä koottava rakennus nousee tontille nopeammassa aikataulussa kuin perinteinen, paikan päällä rakennettava talo.

Lakea on alansa pitkäaikaisimpia ja kokeneimpia puukerrostalorakennuttamisen osaajia Suomessa. Lakean Jyväskylään rakennuttama kahdeksankerroksinen Puukuokka 1 valmistui vuonna 2014, jonka jälkeen yritys on rakennuttanut seitsemän muuta puukerrostaloa ja kuusi puurakenteista palvelutaloa eri puolille Suomea. 

Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen kertoo iloitsevansa, että Kuopion taival puukerrostalorakentamisen osalta on alkanut.

– Kuopion kaupungin strategisena tavoitteena on puurakentamisen edistäminen ja olemme monella rintamalla pyrkineet ottamaan sen osalta ensiaskeleita. Asia alkaa nyt vihdoin konkretisoitua myös kerrostaloissa ja se on suuri ilo meille, hän kuvailee.

Hiltunen on myös tyytyväinen, että Kuopion Kaarna toteutetaan Omaksi-mallilla.

– Minusta on hyvä, että Lakea lähtee Julkulassa liikkeelle Omaksi-mallilla: Paikka on hieno ja siksi myös ihanteellinen tälle pitkään asumisuraan tähtäävälle asumismuodolle, hän toteaa.


Havainnekuva valoisasta yksiöstä, jossa näkyy avokeittiö sekä sohva ja sänky.
Havainnekuva Kaarnan 31,5 m2 yksiöstä. Tilanjakajana toimiva puinen säleikkö on saatavilla lisähintaisena muutostyönä.


Omaksi on uudenlainen tapa päästä kiinni omaan asuntoon

Lakean kehittämällä Omaksi-rahoituksella toteutettuja taloja on tähän mennessä valmistunut yhteensä 16. Huovinen kuvailee Omaksi-asunnon sopivan moneen elämäntilanteeseen ja tarpeeseen.

Uuden Omaksi-asunnon hankkiessaan asukas maksaa ensin 7 % Omaksi-maksun asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen hän asuu vuokralla maksaen kokonaisvuokran yhteydessä kuukausittain lainanlyhennysosuutta.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi lunastaa omakseen loppusuorituksella. Tässä vaiheessa asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä yleensä noin

40 %. Loppusuorituksen jälkeen asunto muuttuu tavalliseksi, asunto-osakeyhtiölain määrittelemäksi omistusasunnoksi.

– Lakea rakennuttaa Kaarnan naapuriin tulevaisuudessa myös toisen Omaksi-talon. Myös se tulee olemaan puukerrostalo ja arkkitehtuurisesti hyvin samanlainen Kaarnan kanssa, Huovinen kertoo.

Kaarnassa on vielä muutamia asuntoja vapaana.

Asunto Oy Kuopion Kaarnan arvioitu valmistuminen sijoittuu vuoden 2021 syyskuun lopulle.

Hankkeen KVR-urakoitsijana toimii JVR-Rakenne Oy.


Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi