Muuttoilmoitukset

Tee muuttoilmoitus Lakealle sekä Digi- ja väestötietovirastoon.

Muuttoilmoitukset

Posti, Digi- ja väestötietovirasto sekä useat yritykset ja organisaatiot

Voit tehdä muuttoilmoituksen joko sähköisesti muuttoilmoitus.fi -verkkopalvelussa tai paperisella lomakkeella. Sivustolta löydät tietoa myös siitä, mihin yrityksiin ja organisaatioihin tietosi päivittyvät tämän ilmoituksen kautta.

Muuttoilmoitus.fi -verkkopalveluun tunnistautumista varten tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Paperisia lomakkeita on saatavilla Postin sekä Digi- ja väestötietoviraston toimipaikoista. Muuttoilmoitusta ei voi tehdä puhelimitse.

Tee ilmoitus oikealle päivälle, jotta postisi tulee sinulle oikeaan osoitteeseen ennen muuttoa ja sen jälkeen.

Muut

Muista myös ilmoittaa uudet osoitetietosi ystävillesi, verkkokaupoille ja muille tahoille, joihin osoitteenmuutos ei automaattisesti päivity.

Lakea

Vuokralainen, jos et ilmoittanut kaikkia asuntoon muuttajia vuokrasopimuksen teon yhteydessä, ilmoita asukasmuutoksista vuokravälittäjällesi.

Jos vuokranantajasi ei ole Lakea, vaan esimerkiksi Lakean isännöimän talon osakas, ilmoita asukasmuutoksista vuokranantajallesi ja pyydä ilmoittamaan edelleen Lakean isännöitsijälle.

Asunnon ostaja ja Omaksi-vuokralainen, ilmoita asukasmuutoksista isännöitsijälle. Muista ilmoittaa myös vuokralaistesi tiedoissa tapahtuvat muutokset.

Muuttoilmoituslomake

Vuokravälittäjien yhteystiedot

Isännöinnin yhteystiedot

Kun saat kirjautumistunnukset Omat neliöt -palveluun, voit hoitaa asioitasi myös sitä kautta.

Sähköinen asiointi