Omaksi-asuntojen rakennustyöt ovat alkaneet Jyväskylässä Mannisenmäellä

Uutiset

Omaksi-asuntojen rakennustyöt ovat alkaneet Jyväskylässä Mannisenmäellä

Asunto Oy Jyväskylän Varpun rakennustyöt ovat alkaneet Palokassa osoitteessa Mannisenmäentie 7. Talon asunnot ovat Lakean Omaksi-asuntoja, joihin pääsee muuttamaan vain 7 % alkupääomalla.

Taloyhtiön omalle tontille nousevaan neljäkerroksiseen Jyväskylän Varpuun tulee yhteensä 22 asuntoa 29,5 m2 yksiöstä 110,5 m2 viiden huoneen asuntoon. Talon arvioitu valmistumisaika sijoittuu syksyyn 2021.

Varpu toteutetaan Lakean kehittämällä Omaksi-rahoitusmallilla. Rahoitusmallilla toteutettuja taloja on tähän mennessä valmistunut yhteensä 16 ja sunnittelupöydällä tai rakenteilla on tällä hetkellä Varpun lisäksi seitsemän muuta Omaksi-taloyhtiötä eri puolille Suomea.

– Monet ovat kokeneet Omaksi-asunnon juuri omaan elämäntilanteeseensa sopivaksi omistusmuodoksi, kertoo Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen.

Uuden Omaksi-asunnon hankkiessaan asukas maksaa ensin 7 % Omaksi-maksun asunnon kokonaishinnasta. Tämän jälkeen hän asuu vuokralla maksaen kokonaisvuokran yhteydessä kuukausittain lainanlyhennysosuutta.

Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi lunastaa omakseen loppusuorituksella. Tässä vaiheessa asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä yleensä noin 40 %. Loppusuorituksen jälkeen asunto muuttuu tavalliseksi, asunto-osakeyhtiölain määrittelemäksi omistusasunnoksi.

Vaaleasävyinen ja valoisa olohuone-keittiö, jossa on isot ikkunat ja lasiovi parvekkeelle.
Havainnekuva Jyväskylän Varpun 70 m2 saunallisesta kolmiosta

Kaikissa Varpun asunnoissa on lasitetut parvekkeet ja vesikiertoinen lattialämmitys.  Asuntoihin on saatavilla lisähintaisena asukasmuutoksena myös asuntokohtainen jäähdytys ilmalämpöpumpulla.

– Olemme saaneet positiivista palautetta ensimmäisen kerroksen asuntopihoista. Moni on myös innostunut mahdollisuudesta tehdä asunnosta omannäköinen pintamateriaalivalinnoilla jo rakennusvaiheessa, Huovinen kertoo.

Suurin osa Varpun asunnoista on kulmahuoneistoja ja niistä avautuvat siten suuret ikkunat kahteen suuntaan. Talon yhteisissä tiloissa on harrastehuone, joka sisustetaan asukkaiden toiveiden pohjalta.

– Autopaikkoja on varattu yksi per asunto, mikä on Mannisenmäen alueella harvinaisuus. Osa paikoista on katettuja ja osa avopaikkoja, kertoo Lakean Keski-Suomen aluepäällikkö Tuula Kivelä.

Lähimmät ruokakaupat, liikkeet ja palvelut sijaitsevat Palokan keskuksessa reilun kilometrin päässä.

– Mannisenmäellä on myös luonto lähellä, Kivelä toteaa.

Pääurakoitsijana työmaalla toimii Lujatalo Oy. Valmistuttuaan Asunto Oy Jyväskylän Varpu tulee olemaan Lakean oman isännöinnin piirissä.


Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi