Unelmien koti on yhdistelmä nostalgiaa ja tulevaisuuden haaveita

Uutiset

Unelmien koti on yhdistelmä nostalgiaa ja tulevaisuuden haaveita

Grand Designs Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa tutustutaan kasvavan perheen unelmien omakotitaloon. Haaveiden koti on aina yhdistelmä toimivuutta ja tunteita. Suunnittelun keskiössä olikin rakkaita muistoja herättänyt tiiliverhoilu.

Usein nostalgia ja lämpimät tuulahdukset omasta menneisyydestä määrittävät myös sitä, mitä kodilta halutaan tulevaisuudessa. Toisia vetää puoleensa sijainti järven rannalla, kaupungin palveluiden läheisyydessä tai metsän siimeksessä. Joidenkin mielestä taas kotoisan tunnelman luo juuri tietystä suunnasta lankeava valo, tuttu maisema tai persoonalliset tilaratkaisut.

Toisinaan kotiunelmat konkretisoituvat materiaaleissa. Me Lakealla koemme, että niiden avulla kodin tyyliin, tunnelmaan ja toimivuuteen voi vaikuttaa sekä sisällä että ulkona.

Grand Designs Suomi -sarjan kolmannen jakson pariskunta kasvoi tiilitaloissa. Siksi omankin perheen yhteisen unelmakodin suunnittelussa rakkaita muistoja herättävällä materiaalilla oli suuri rooli. Hollantilaisella tiilellä verhoiltu 170 neliömetrin omakotitalo rakentui vuokratontille uudelle asuinalueelle. Joskus onni voidaankin rakentaa upouuteen naapurustoon, jonka identiteetti muovautuu asukkaiden päivittäisen elämän myötä. Siksi me Lakeallakin luomme koteja erilaisiin ympäristöihin.

 

Monipuolisia koteja monenlaisiin haaveisiin

 

Rakentuuko viihtyvyys esteettisyydestä vai toimivuudesta? Tulisiko kotihaaveita maalailla kauneus vai käytännöllisyys edellä? Kun kodin pitää palvella kasvavan perheen tarpeita, täydellisyys syntyy usein joustavuuden, toimivuuden ja viihtyvyyden yhdistelmästä.

“Keittiö ja olohuone muodostavat monessa kodissa avoimen ja eläväisen sydämen, mutta joskus kaivataan myös yksityisyyttä”, summaa Lakean asuntomyyjä ja sisustussuunnittelija Katariina Heinua. “Siksi me Lakealla tahdomme tuoda unelmien ulottuville koteja, jotka toimivat elämän kaikissa käänteissä. Avaruutta jakavat tilaratkaisut sekä makuu- ja työhuoneiden sijoittelu tarjoavat rauhaa arjen hälinästä. Ne mahdollistavat myös hiljaisemman etätyöskentelyn tai rentoutumisen. Lakea-kodeissa lapsiperheen elämää helpottavat myös kodinhoitohuoneet, kuraeteiset sekä erilaiset säilytystilat.”

Joillekin toimivan kodin avaintekijä on vierailijoiden viihtyvyys. Siihenkin voi vaikuttaa esimerkiksi joustavilla ja muunneltavilla tilaratkaisuilla. Grand Designs -unelmakodissa terassilta on kulku erilliseen saunarakennukseen, jossa on tilaa myös yövieraille.

Lakea on Grand Designs Suomi -ohjelman yhteistyökumppani. Me autamme yhdessä löytämään uusia inspiraatioita, jotka ovat unelmiesi ulottuvilla. Myös Lakeammat unelmat rakennetaan monipuolisista elementeistä. Meille lakealaisille koti on yhdistelmä rakkaita muistoja, toimivaa tulevaisuutta sekä tilaa elää, etsiä ja löytää juuri omanlaiset asumisen avaintekijät. Liittyivät ne sitten materiaaleihin, sijaintiin tai tärkeisiin muistoihin vuosien varrella.

Grand Designs Suomi -ohjelman jaksot näet MTV3-kanavalla torstaisin klo 21 sekä MTV Katsomosta.

Lisäinspiraatioita sekä harmoniaa kodin yksityiskohtiin tarjoaa myös Lakean ja Jokipiin Pellavan yhteistyö. Voit tutustua siihen tarkemmin täällä: Tilaa elämälle monimuotoisissa neliöissä – Lakea aloittaa yhteistyön Jokipiin Pellavan kanssa